Jau rašiau apie orkaitėje keptą kiaulienos šoninę ir
tai, kad aš jos iškepu visada daugiau,
kad kitą dieną galėčiau likusią šoninę paruošti azijietiškai.
Žinoma jūs galite gaminti iš šviežios nekeptos mėsos.
Tuomet šoninė supjaustykite 1.5 cm storio juostomis ir užpylę karštu vandeniu troškinkite ją, kol ji
taps minkšta. Toliau receptas jau bendras.
Jums reikės
apie 800 gr. keptos ar troškintos šoninės supjaustytos
kąsnio dydžio gabalėliais,
2- 3 cm. dydžio imbiero šaknies,
1 čili pipiro,
3 česnako skiltelių,
3 v.š. rudojo cukraus,
2 v.š. šviesaus sojos padažo,
2 v.š. tamsaus sojos padažo,
4 v.š. ryžių acto,
pipirų mišinio.
druskos (ragaukite ir dėkite galiausiai jei tikrai jos
trūks),
sezamo sėklų,
šviežių svogūno laiškų,
aliejaus kepimui,
ryžių.
Išvirkite ryžius pagal nurodymą ant pakuotės. Įprastai
imama 1 dalis ryžių ir 2 dalys vandens. Ryžiai pilami į šaltą pasūdytą vandenį
ir užengus verdama ant nedidels kaitros.
Keptuvėje (jei turite wok keptuvę tai geriausiai kepti
joje) apkepkite kiaulienos šoninę iš
visų pusių. Kol kauliena kepa
supjaustykite smulkiai česnaką ir imbierą. Suberkite kartu su apkepama šonine.
Kai šoninė apskrus, supilkite visus komponentus ir dar
kepkite kol skysčio nebeliks. Prieš pateikiant apiberkite sezamo sėklomis ir
smulkintais česnako laiškais.
Pateikite su virtais ryžiais.
Yra dar vienas gamybos būdas. Apvirtą 10 min.
gabaliukais supjaustytą šoninę dedate į puodą, supilate visus nurodytus
produktus, įpilate karšto vandens ir troškinate uždengę dangčiu ant silpnos
kaitros apie 1 val. Jei skysčio lieka per daug, leidžiate jam nugaruoti
padidinę kaitrą.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš kelių receptų rastų internete anglų kalba
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą