2021 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Keptas jautienos antrekotas TOMAHAWK

 


Nieko nėra geriau už tobulą jautienos kepsnį. O kai kepsnys dar ir didelis, tai tas gerumas pasidaro dar didesnis.

Visai ne per seniausiai atradau jautienos antrekotą su didžiuliu kaulu skambiu pavadinimu  TOMAHAWK arba kitaip lietuviškai tariant- kirvuką. Pavadinimas superinis, vaizdas dar geresnis, o skonis tobulas. Tobulas koks tik tegali būti.

Ir nereikia net kepsninės geram rezultatui pasiekti. Kepsime mes jį paprasčiausioje orkaitėje.

2-3 žmonėms reikės,

1 kirvuko, jei rimtai, tai brandinto jautienos antrekoto,

jūsų mėgstamų prieskonių mėsai arba pipirų mix’o ir rozmarino,

alyvuogių aliejaus,

4-6 bulvių.

Jautienos antrekotą padėkite ant maistinės plėvelės, apliekite alyvuogų aliejumi ir apibėrę prieskoniais gražiai suvyniokite, kad aliejus per kraštus neištekėtų. Palikite per naktį marinuotis šaltai. 

Prieš kepimą išimkite mėsą iš šaldytuvo ir palikite dar  2val. kambario temperetūroje, kad mėsa vienodai atšiltų.

Orkaitę įkatinkite iki 200C temp. Į skardą esančią orkatėje įtieskite kepimo popierių ir kepimo skardos šonuose sudėkite ne iki galo supjaustytas bulves aplietas aliejumi.

Nuo antrekoto nuimkite maistinę plėvelę ir po 10 min. į orkaitę skersai įdėkite kepsnį. Po 5 min. su popieriniu rankšluosčiu paimkite už kaulo ir antrekotą apverskite. Kepkite dar 30 min. (po 15 min. dar kartą apversdami).

Išjunkite orkatę, praverkite šiek tiek jos dureles, ir leiskite mėsai pastovėti dar 10 min. , kad vėliau pjaunant kepsnį iš jo neišbėgtų sultys. Galite tuo metu sudėti lėkštes į orkaitę, kad jos įkaistų. Taip  kepant kepsnys bus iškepęs pilnai, tačiau bus labai minkštas ir sultingas viduje.

Jei norite, kad kepsnys būtų su krauju kepkite 5- 10 min. trumpiau.

Pateikite su troškintomis daržovėmis. Man labia prie jo tiko Lečio.





Sudėtingumas: kad ir kaip atrodytų sunku, taip nėra. Jei tiksliai laikysitės aprašymo ir žiūrėsite į laikrodį- jums pavyks.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą