Tikriausiai jūs ne kartą esate bent jau ragavę parduotuvėje ar turguje pirktų korėjietiškai paruoštų morkų. Aš tokias morkas pirmą kartą valgiau Kazachstane prieš daug daug metų. Sovietiniais laikais tai buvo kažkas tokio VAU!!! Ateini į jų vietinį turgų ir stalai lūžta ne tik nuo įvairiausią vaisių, bet ir nuo gausybės korėjietiškai paruoštų daržovių. Mums kažkaip tuo metu užkliuvo morkos. Dabar net keista pagalvoti, kas gali išpirkti kalnus morkų suverstų tiesiog ant stalų. Negana to, prekiautojos ir toliau tas morkas tarkuoja ir gamina korėjietiškas salotas tiesiog turguje J)))).
Nuotraukos iš interneto
O šias salotas paruošti visai paprasta. Reikia turėti tik specialią tarkavimo priemonę ir geriau būtų, kad nusipirktumėte (prieskonių parduotuvėje) specialių prieskonių korėjietiškoms morkoms (jie taip ir vadinasi). Bet jei jų neturite tai recepte išvardinu ko tuomet jums reikėtų.
1 kg. morkų sutarkuotų šiaudeliais,
1 a.š. su dideliu kaupu druskos,
1 a.š. su dideliu kaupu cukraus,
4- 5 a.š. prieskonių korėjietiškoms morkoms paruošti,
arba
1 a.š. pipirų mišinio,
0,5 a.š. aštrios paprikos miltelių,
0,5 a.š. ciberžolės,
0,5 a.š. maltų garstyčių miltelių,
1 a.š. mairūno,
1 a.š. maltos kalendros sėklų,
4 vidutinio dydžio česnako galvutės,
100 ml. saulėgrąžų aliejaus,
50 ml. 6% vyno ar obuolių acto (arba 33 ml. paprasto 9% acto)
Tarkuotas morkas suberkite į didelį dubenį.
Visas nuluptas česnako skilteles išspauskite ir suberkite į duobutę padarytą morkų centre.
Įkaitinkite aliejų (bet jis neturi degti) ir suberkite prieskonius, trumpai pakaitinkite, kad prieskoniai paskleistų kvapą ir dar karštą aliejų supilkite ant česnakų krūvelės. Leiskite pastovėti apie 10 min.
Galiausiai supilkite vyno actą ir morkas gerai išmaišykite.
Sudėkite morkas į uždaromą indą ar stiklainį ir padėkite šaltai.
Šios korėjietiškos morkų salotos šaldytuve išsilaikys kelias savaites, jei jų nesuvaigysite greičiau :-))))
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą