2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Žalios salotos su obuoliais ir kepta žuvimi


  Pavasario žaluma lėkštėje. Skamba gal kiek ir keistai, bet kai esi išsiilgęs žalumos, nori ją matyti ne tik ant pavasarinės pievelės, bet ir savo lėkštėje.
  Jums reikės:
bet kokios baltos žuvies,
žalių salotų lapų,
agurko,
obuolio,
aliejaus kepimui,
žuvies prieskonių ir trupučio miltų,
alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos sulčių, druskos, provanso (Viduržiemio jūros) žolelių.

  Išvalytą baltą žuvį supjaustykite mažais gabalėliai, apibarstykite prieskoniais ir apvolioję miltuose iškepkite.
Nuplautas salotas suplėšykite ir sumaišykite su šiaudeliais supjaustytais agurkais ir obuoliais (obuolius prieš tai nulupkite). Iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos sulčių, druskos, provanso (Viduržiemio jūros) žolelių padarykite salotų užpilą. Aliejaus ir citrinos sulčių santykis turėtų būti 3:1. O visa kita pagal skonį. Tik neturėtų būti rūgštu. Kad medus lengviau išsimaišytų tirpinkite jį citrinų sultyse ir kai jis ištirps pilkite aliejų ir kitus komponentus. Užpilą išplakite iki vientisos matinės masės. Vietoje medaus galite naudoti cukrų. Užpylę ant salotų šį užpilą sudėkite iškeptus dar šiltus žuvies gabalėlius. Skanaus.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: ragautas "Medžiotojų užeigoje" Kaune 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą