2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Ricottos sūrio pyragėlis su citrinomis ir mėtos lapeliu


  Paprastas gaivus ir lengvas desertas. Visiems tiems, kam rimtesnių desertų ruošimui nebelieka laiko. Įdėją "pasigavau" viename iš Zermato restoranų. Ir pagalvojau, o kodėl gi nepabandžius.
250 gr. ricottos sūrio,
100 gr. plakamos grietinėlės,
10 a.š. cukraus,
truputis vanilinio cukraus,
1 citrina,
biskvito,
mėtos lapelių, braškių.
  Atpjaukite 1 cm. storio 15 x 20 cm. biskvito gabalą. Dėkite jį į indą aukštesniais kraštais išklotą maistine plėvele.Tam puikiai tinka ir plastikinės dėžutės su dangteliais skirtos maisto produktams, ją taip pat  išklokite maistine plėvele. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sumaišykite su ricottos sūriu, beveik visos citrinos sultimis ir nutrakuota 1/2 citrinos žievele. Paragaukite, gal būt citrinos sulčių norėsis daugiau. Tad, tai jau pagal savo skonį spręskite.
 Viską dar kartą perplakite ir šia mase padenkite biskvitą. Gaunasi po lygiai biskvito ir varškės kremo. Palaikykite per naktį šaldytuve. Biskvitas per naktį sugers šiek tiek drėgmės iš kremo ir taps lengvai drėgnas.


Sudėtingumas: labai lengva

3 komentarai:

  1. Niam, skaniai atrodo. Mielai dabar tokio naktipiečiams :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, jis tikrai kaip tik naktipiečiams tinka, nes lengvas ir neriebus. Suvalgei ir nežinai ar valgei ar ne.

    AtsakytiPanaikinti