Tikriausiai sunku net patikėti, kad ir kavos mėgėjai gali turėti savo silkę su kava. Kava, kaip prieskonis puikiai dera kepamai kiaulienai marinuoti. Taip pat ant laužo kepamai žuviai paskaninti. Apie desertus net minėti nereikia. Kava juose jau nieko nebestebina.
Silkė su kava tikrai kažkas naujo. Bet pamačiusi receptą sugalvojau jį išbandyti. Ir tikrai man šis receptas patiko. Tad, kavos mėgėjams rekomenduoju išbandyti silkę kitaip.
Jums reikės
1 didelės silkės,
padažui
1/2 v.š. grūdėtų garstyčių,
1 v. š. dižono garstyčių,
1 v. š. medaus,
1 v. š. Balzamiko acto,
¼ a.š. Madagaskaro juodųjų pipirų (nebūtina),
50 ml. šaltos stiprios kavos,
150 ml. bekvapio saulėgrąžų aliejaus,
Padažo visus ingredientus, išskyrus aliejų sudėkite į ½ l. stiklainį, užsukite dangteliu ir gerai išplakite. Paragaukite ir jei reikia pakoreguokite skonį. Padažas turi būti skanus. Jei reikia įdėkite dar šiek tiek medaus, o gal trūksta acto.
Kai skonis jums patiks supilkite aliejų ir plakite iki vientisos, kreminės masės.
Silkę išvalykite ir supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į tą patį stiklainį su padažu.
Atsargiai išmaišę užsukite stiklainį dangteliu ir palikite šaldytuve parai, kad silkė pilnai prisigertų kvapnaus marinato ir jos skonis taptų geriausias.
Taip paruošta silkė išsilaiko 3-5 dienas (jei jos dar nesuvalgėte).
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: pagal Sandrą Palmqvist
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą