2025 m. gruodžio 12 d., penktadienis

Sausainėliai su migdolais

 


Kalėdų laukimo laikotarpis siejamas ne tik su šventišku namų puošimu,  dovanų pirkimu,  kalėdinio pyrago kepimu, bet ir su įvairiais saldumynais: sausainiais ir namų darbo saldainiais.

Tad, per šias dvi savaites pasistengsiu įkelti keletą receptų su naujais sausainių receptais.

Šiems migdoliniams sausainiams reikės

200gr migdolų miltų,

150gr. cukraus,

2 kiaušinių,

1 a.š. migdolų ekstrakto,

1/4 a.š druskos,

50 gr. migdolų drožlių (papuošimui).

 


Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir uždenkite sulfuruotą kepimo lakštą.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol gausite purų mišinį.

Suberkite migdolų miltus, migdolų ekstraktą ir žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite, kad susidarytų vienalytė tešla.

Rankomis formuokite mažus tešlos rutuliukus ir padėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Šaukšto nugarėle išlyginkite kiekvieną kamuoliuką, kad įgautų blynelių formą.

Užberkite migdolų drožlėmis.

Kepkite 10-12 minučių, kol sausainiai krašteliuose taps auksinės rudos spalvos.

Leiskite pilnai atvėsti ir tik tuomet sudėkite į uždarą indą nuolatiniam laikymui. 

 


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą