2015 m. gruodžio 22 d., antradienis

Vištienos terinas su pistacijomis ar džiovintomis spanguolėmis

 
 
  Gana nesudėtingai paruošiamas šaltas užkandis, kai vienu šūviu nušaunami "du zuikiai'. Šį kartą ruošdami vieną patiekalą paruošite du.
 
Jums reikės

1 kg. vištienos arba kalakutienos kulšelių mėsos be kaulo,
2 kiaušinių,
1 svogūno,
1 nedidelės morkos,
 3 v.š. avižinių dribsnių arba 3- 4 batono riekelių,
1/2 stiklinės pieno,
1/4 a.š. pipirų mišinio,
1/4 a.š. čiobrelių,
1/2- 1 a.š. druskos,
1 saujos išlukštentų pistacijų,
1 saujos džiovintų spanguolių,
2 +1 v.š. aliejaus ar lydyto sviesto.


   Susmulkintą svogūną pakepkite aliejuje ar lydytame svieste kol jis pagels.
Sumalkite paukštieną su morka ir mirkytais piene dribsniais ar batonu. Į mėsą sudėkite kepintus svogūnus, kiaušinius, pipirus ir čiobrelius. Gerai viską išminkykite. Padalinkite faršą į dvi dalis. Į vieną suberkite pistacijas, o į kitą- džiovintas spanguoles. Gerai išmaišykite abi faršo dalis (tik nesumaišykite jų kartu:-))))
  Pailgą kepimo formą (skirtą keksams kepti) išklokite kepimo popieriumi ir ištepę aliejumi ar lydytu sviestu sudėkite paukštienos faršą. Į vieną pusę dėkite su pistacijomis, o į kitą - su džiovintomis spanguolėmis. Formoje leiskite šiems faršams susijungti juos paspausdami ir taip išlygindami paviršių. Užberkite dar truputį čiobrelių ir teriną įdėkite į prieš tai įkaitintą iki 190 C orkaitę. Kepkite apie 45 min.
  Pateikite teriną atšaldytą, pjaudami jį iš vieno ir iš kito galo.

Sudėtingumas: nesudėtinga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą