Vištienos Piccata tai greita, vienoje keptuvėje paruošiama vakarienė, kuri yra ryški, gaivi ir kupina Viduržemio jūros regiono skonio. Ir tikrai auksaspalvėms vištienos krūtinėlėms persmelktomis sviestiniu citrinų ir kaparėlių padažu neįmanoma atsispirti.
Taip jūs galite gaminti ne tik vištieną, bet ir žuvį. Tiks tiek raudonosios lašišinės, tiek baltosios žuvys.
450 gr. vištienos krūtinėlės (2 dideli gabalėliai),
2- 4 v.. š. miltų,
2 v. š. smulkiai tarkuoto parmezano,
½ a. š. druskos,
¼ a. š. pipirų,
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
2 v. š. sviesto+ 1 v. š. sviesto (padažui),
⅔ taurės sauso baltojo vyno (arba vištienos sultinio),
1 citrinos,
3 v. š. kaparėlių, nusausintų,
smulkiai supjaustytų petražolių,
Kiekvieną vištienos krūtinėlę supjaustykite į 3 gabalėlius. Lengvai išmuškite ją per maistinę plėvelę.
Apšlakstykite vištieną ½ v. š. alyvuogių aliejaus ir įtrinkite, kad gerai pasidengtų.
Sekliame dubenyje sumaišykite miltus, parmezaną, druską ir pipirus. Apvoliokite jame vištieną, paspausdami, kad tolygiai pasidengtų.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Apkepkite pusę vištienos po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Pakartokite tai ir su likusiais gabalėliais.
Apkepusius gabalėlius laikykite keptuvėje. Įpilkite baltojo vyno, troškinkite, kol skysčio sumažės perpus (apie 3 minutes).
Įmaišykite ½ citrinos sultis ir likusios citrinos griežinėlius, troškinkite dar 1 minutę. Sumažinkite ugnį. Įdėkite likusį sviestą ir maišykite, kol padažas taps blizgus ir šiek tiek sutirštės. Įmaišykite kaparėlius ir petražoles.
Šaukštu užpilkite padažo ant vištienos ir papuoškite papildomai petražolėmis.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: pagal Sylvia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą