Sakoma, kad Kaponata yra šiek tiek panaši į prinokusį itališką ankstyvojo rudens sodą. Ir tai vienas geriausių užkandžių šiltam rudens savaitgaliui praleistų kartu su draugais.
Mane žavi šis daržovių troškinys, kad jį reikia pasigaminti iš anksto, visiškai neskubant. Ir tik po paros jis įgauna subalansuotą skonį. O tada jau renkiesi, kaip pateikti Kaponatą. Ar tai bus brusketa greitam užkandžiui prie vyno taurės. Ar bus pateikta su kremine burata, kaip pirmasis patiekalas, o gal kaip garnyras prie ant laužo keptos mėsos ar žuvies.
Jums reikės
400 gr. baklažanų,
100 gr.saliero,
1/2 svogūno,
2 v. š. juodųjų alyvuogių bu kauliuku,yy
2 v. š. kaparėlių,
100 gr. pomidorų,
2 v. š. medaus,
1 v. š.raudonojo vyno acto,
baziliko ir mėtų lapelių,
alyvuogių aliejaus,
pipirų ir druskos,
200 gr. buratos (jei gaminsite su ja),
ciabatos ar kt. šviesios Viduržemio jūros regiono duonos.
Supjaustykite baklažanus skiltelėmis ir juos pasūdykite, leiskite pastovėti bent 30 minučių.
Perplaukite vandeniu ir stipriai išspauskite. Supjaustykite baklažanus kubeliais ir apkepkite juos karštoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
Supjaustykite pusę svogūno ir saliero apkepkite juos keptuvėje.
Maždaug po 6 minučių sudėkite alyvuoges ir kaparėlius, taip pat supjaustytus ir pašalintomis sėklomis pomidorus. Troškinkite uždengę, kol suminkštės.
Grąžinkite į keptuvę baklažaną, pagardinkite druska, pipirais, medumi ir actu, kad gautųsi saldžiarūgštis skonis.
Galiausiai sudėkite baziliką ir mėtą.
Pravėsusią Kaponatą 24 valandas laikykite šaldytuve, kad jos visi skoniai susijungtų.
Prieš patiekdami leiskite sušilti iki kambario temperatūros.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą