Tai gali būti nuostabus užkandis su prancūziškuoju batonu arba labai greitai paruošiamos salotos.
Jei gaminsite salotos, kad būtų sočiau ant lėkštės dugno užberkite šiek tiek rukolos ir sultenės lapelių.
Jums reikės
alyvuogių aliejaus,
prancūziškos ar itališkos duonos (supjaustytos 1cm.riekelėmis)
3 persikų ar nektarinų (plonai supjaustytų)
pakuotės prosciutto kumpio,
mocarela di Bufala arba ožkos sūrio,
pjaustytų šviežių baziliko lapelių,
trupučio drskos ir pipirų,
1–2 šaukštų skysto medaus ar klevų sirupo (papuošimui),
Balsamiko di Modena acto kremo.
Patepkite prancūziškos duonos riekeles alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite keptuvėje ar orkaitėje įkaitintoje iki 195 C tem. apie 5 min. kartą apversdami, jei kepsite keptuvėje.
Palaukite kol duona pravės.
Ant kiekvieno skrebučio užtepkite sluoksnį sūrio, užberkite nedaug druskos ir pipirų. Uždėkite keletą persikų griežinėlių, šiek tiek kumpio ir šviežio baziliko.
Viską apšlakstykite medumi ir Balsamiko acto kremu.
Variantai:
-persikų skilteles galite lengvai apkepti.
-galite užberti gervuogių,
-galite visa tai paskaninti pistacijomis.
-išbandykite- persikų skilteles sumaišykite su smulkiai pjaustytu jelapeno pipiru ir tai paskaninkite šlakeliu baltojo vyno acto kremo.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš restoranėlių Italijoje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą