Tikri šokoladiniai sausainiai, kurie pastovėję darosi dar skanesni.
Jums reikės
125 gr. minkšto sviesto
125 gr. cukraus,
1 kiaušinio,
280 g miltų
30 gr. kakavos,
žiupsnelio druskos
Į sviestą suberkite cukrų ir išplakite iki purumo. Į šią masę įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išplakite.
Miltus sumaišykite su kakava, bei trupučiu druskos. Supilkite į sviesto masę ir išmaišykite. Baigiant suminkykite tešlą ir bent kelias valandas palikite ją šaldytuve suvyniotą į maistinę plėvelę.
Vėliau tešlą iškočiokite ir įspauskite 3- 4 mm. storio norimos formos sausainius.
Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Pabarstykite kapotais lazdyno riešutais.
Kepkite iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: pagal Tekstoranas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą