2024 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

Jautienos liežuvis su žaliųjų pipirų padažu

 


Kas gali būti skaniau, nei minkštas švelnaus skonio liežuvis kreminiame grietinėlės padaže ir žalieji pipirai suteikiantys subtilų aštrumą. Visiškai skirtingą, nei suteiktų deginantys burną čilli pipirai.

Tačiau nepamirškite, kad jautienos liežuvį reikia parą marinuoti.

Jums reikės

marinatui:

2- 3 česnako skiltelės,

1/2 a.š. pipirų mišinio,

2- 3 lauro lapų,

1/2 a.š. cukraus

1- 3 a.š. druskos,

 

1 jautienos liežuvio (1,5–2 kg)

1 svogūno,

1 morkos,

2 saliero stiebų,

 

padažui

1 svogūno,

2 skiltelių česnako,

1 v.š. sviesto,

1-2 v.š. žaliųjų pipirų,

100 ml. sultinio nuo virto liežuvio,

100 ml. grietinėlės,

petražolių,

jei reikia druskos pagal skonį.

 

 

Gerai nuplautą jautienos liežuvį užberkime prieskonių mišiniu ir palikite per naktį šaldytuve.

Kitą dieną įdėkite liežuvį į verdantį vandenį su visomis daržovėmis ir virkite apie 2- 3 val.

Greitpuodyje liežuvį išvirsite žymiai greičiau per 50- 60 min. (priklausomai nuo liežuvio dydžio). Norėdami patikrinti ar jis jau išviręs, įkiškite peilio ašmenis: jis turi labai švelniai įsmigti.

Išvirtą liežuvį dar karštą panardinkite į šaltą vandenį ir iškart nulupkite.

Apipjaustykite kas nereikalinga iš vidinės plačiosios pusės ir supjaustykite liežuvį plonais griežinėliais.

Paruoškite padažą. Supjaustykite smulkiai svogūną bei česnaką ir juos apkepkite su sviestu.

Sudėkite pjaustytą liežuvį, supilkite sultinį, grietinėlę ir pipirus leiskite padažui virti ant silpnos ugnies keletą minučių.

Jei reikia užberkite šiek tiek druskos. Prieš pateikiant užberkite smulkintų petražolių.

Pateikite su keptomis bulvėmis ar bulvių koše. Prie taip paruošto liežuvio tiks marinuotos daržovės, burokėlių  ar pomidorų salotos.


 

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą