Amerikiečiai šį keksą įvardina kaip bananų duona su Havajų skoniu. Skonis gal ir labai artimas Havajams, bet nežinau, kam nuostabaus skonio keksą su vienu bananu pavadinti bananų duona :-)))))
Recepte rekomenduojama naudoti šviežius ananasus ir kokoso riešutus. Nedidelį labai saldų, nukainuotą ananasą nusipirkau vos tik jį pamačiusi. O vietoje šviežio kokoso naudojau kokoso drožles. Viskas tiko ir keksas labai patiko. Tik kitą kartą kepdama išbandysiu šviežią smulkintą kokosą. Tad, receptą dar papildysiu.
Jums reikės
115 gr. suminkštinto sviesto,
180 gr. cukraus,
2 didelių kiaušinių,
1 sunokusio banano, sutrinto,
150 gr. susmulkintų ananasų (nenusausintų),
250 gr. miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
½ a. š. sodos,
¼ a. š. druskos,
1 a.š. vanilinio cukraus,
2 v.š. (kupini) kokoso drožlių.
Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite minkštą sviestą ir cukrų, kol mišinys taps šviesus ir purus. Šis veiksmas yra būtinas norint išgauti minkštą, gerai iškilusį keksą.
Po vieną įmuškite kiaušinius kiekvieną kartą gerai išplakdami. Po kiaušinių į mišinį įmaišykite sutrintą bananą, maišykite, kol tolygiai susimaišys.
Atskirame dubenyje
išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, vanilinį cukrų ir kokoso drožles.
Palaipsniui įmaišykite šiuos sausus ingredientus į šlapią mišinį, maišykite,
kol tik susimaišys. Nepermaišykite per daug.
Sudėkite susmulkintus ananasus, kad jie tolygiai pasiskirstytų tešloje.
Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą. Pašaukite į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 60 minučių arba tol, kol į duonos vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus t.y. sausas.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą