2024 m. liepos 19 d., penktadienis

Sveikuoliškas avižinių dribsnių mišinys

 


Vienoje amerikiečių tinklo parduotuvėje ‚už akių‘ užkliuvo sveikuoliškas avižių ir kakavos mišinys. Nusipirkau ir man jis labai patiko. Kadangi pas mus tokio mišinio neradau, nusprendžiau pati beveik tokį patį pasiruošti. Na, gal net sveikesnį, nes nedėjau jokių papildomų saldiklių. Pilnai užteko kiek saldumo mišiniui suteikia razinos ir datulės.

Šis mišinys puikiai tiks vasaros pusryčiams, tiek šaltas su natūraliais jogurtais, tiek užpylus verdančiu vandeniu ir valgomas jau kaip greita košė. Su šiuo mišiniu jūs galite gamintis ir įvairius kokteilius -smučius.

Receptą galite papildyti pridėdami į ruošiamą patiekalą šviežių uogų ar vaisių, taip pat galite skaninti kitais džiovintais vaisiais. Galite pridėti goji uogų ar maistinių skaidulų mišinio. Pastarojo nepridėkite per daug. Užteks tik 3 v.š. visam bendram mišiniui.

Avižinių dribsnių mišiniui reikės

200 gr. avižinių dribsnių (naudojau paprastus, ne greitai paruošiamus),

100 gr. razinų,

50 gr. datulių (be kauliukų),

30- 90 gr. Ispaninio šalavijo (čija/chia) sėklų,

3 v.š. kakavos,

3 a.š. cinamono,

½ a.š. druskos (skoniui paryškinti)

 

Avižinius dribsnius, razinas ir datules supilkite į benderį ir sumalkite. Suberkite likusius produktus ir gerai išmaišę supilkite į sandarų indą.

Stiklinei jogurto aš dedu 4- 5 a.š. mišinio. Gerai išmaišiusi dar palieku kelias minutes pastovėti, kad sausieji produktai išbrinktų.


 Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą