2013 m. kovo 26 d., antradienis

Silkė su žemės riešutais

 
 
   Šis receptas tiems, kas mėgsta patiekalus su riešutais. Ir nors žemės riešutai yra ankštinė daržovė (priskiriama pupinių šeimai) daugeliui iš mūsų jie asocijuojasi tik su riešutais, o ne su kažkokiomis pupelėmis...
jums reikės
1 silkės,
1 vidutinio svogūno,
saujos išlukštentų ir be luobelės žemės riešutų,
3-4 kvepiančių pipirų grūdelių.
   Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus iki auksinės spalvos. Iš keptuvės juos suberkite į lėkštelę. Smulkiai supjaustytą  svogūną pakepkite ant aliejaus. Įmeskite kelis pipirų grūdelius. Svogūnus kepkite iki skaidrumo arba iki vos pradės gelsti. Suberkite riešutus  ir išmaišę leiskite atvėsti.
   Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir gražiai sudėkite į silkinę. Ant viršaus užpilkite atvėsusiu svogūnų riešutų mišiniu.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: ačiū Laimai iš Santa Monica už šį receptą. Aš dažnai prisimenu tavo taip ruošiamą silkę ir žinoma tave :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą