2022 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Keptos lašišos salotos su citrina

 


Man labai patiko šios nepaprastai gaivios ir lengvos lašišos salotos. Tai buvo vienas iš Velikdien (Velykų) ukrainiečių gaminamų patiekalų. Praėjus savaitei aš jau svajojau apie jas vėl. Troškau pajusti tą nuostabų švelniai juntamą citrinos žievelės lengvą poskonį susipynusi su obuolių ir lašišos skoniu. Šis Lenos gaminamas užkandis tobulas ir karštam vasaros vakarui.

Patogu, kad šias salotas galima paruošti iš keptos ar troškintos lašišos likučių.

Jums reikės

 

200 gr. keptos ar troškintos lašišos,

110 gr. konservuotų pievagrybių,

40 gr. fermentinio sūrio,

½ obuolio,

1/3 citrinos,

1/3 raudonos paprikos (arba bulgariško pipiro), tačiau galima ir be jo,

truputį pipirų mišinio,

majonezo.

 

Gražiausiai atrodys, jei šias salotas sluoksniuosite specialioje konditerinėje formoje ar bent skaidriame stikliniame inde.

Pradėkite sluoksniuoti nuo smulkintos lašišos, citrinos supjaustytos mažais labai plonais gabalėliais, kubeliais pjaustytais obuoliais ir smulkintais pievagrybiais. Truputį pipirų mišinio užberkite ant lašišos.

Kiekvieną sluoksnį pertepkite nedideliu kiekiu majonezo. Ant viršaus užberkite truputį paprikos ir tarkuoto fermentinio sūrio.

 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: turiu vėl padėkoti Lenai už šį receptą J

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą