2022 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Azijietiškai paruoštos daržovės žiemai

 


Labai geras receptas, kurio deje nėra mano konservavimo knygoje. Šį receptą suradau, jau kai knyga buvo spaustuvėje.

Marinatui:

½ stikl. aliejaus,

½ stikl. cukraus,

110 ml. 6% vyno acto,

1 v.š. druskos,

1- 2 v.š korėjietiškų prieskonių morkoms.


1.2 kg. cukinijų,

450 gr. paprikų,

250 gr. morkų,

250 gr. svogūnų,

5 gr. česnakų,

ryšulėlis petražolių.


Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus.

Paprikas, morkas ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Daržoves sudėkite į dubenį ir užpilkite marinatu.

Marinuokite 1 val. kartas nuo karto pamaišydami, kad daržovės marinuotusi tolygiai. 

Per tą laiką, taip pat šiaudeliais, supjaustykite cukinijas ir išspauskite česnaką. Viską sudėkite į marinuojamas daržoves.

Marinuokite dar 2- 3 val. retkarčiais vis pamaišydami. Galiausiai sudėkite susmulkintas petražoles, viską dar kartą permaišykite ir sudėkite į sterilius stiklainius.

Neuždengtus dangteliais stiklainius sudėkite į puodą (kuriame įteista audinio). Į jį įpilkite karšto vandens (per du pirštus iki stiklainių viršaus), uždenkite dangčiu ir kaitinkite kol vanduo užvirs. Sumažinę kaitrą, kad puode vanduo vos kunkuliuotų, kaitinkite 500 ml. stiklainius 15 min., o 650 ml.- 20 min.

Neišėmę iš puodo stiklainius iš karto po vieną užsukite dangteliais juos iškart iškeldami.`

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš interneto 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą