2016 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Šventinis dviejų žuvų terinas



  Man patinka įspūdingi tiek skoniu, tiek ir išvaizda patiekalai su viena sąlyga- jie turi būti nesunkiai paruošiami net ir neįgudusiajam virtuvėje.
  Prieš praeitas Kalėdas gavau amerikiečių žurnalą su atrodė, kad nuostabiu žuvies receptu ir su labai gražia nuotrauka. Deje, iš to recepto tai tik nuotrauka ir buvo graži. 
  Tačiau šventinis dviejų žuvų terinas buvo toks gražus, kad aš pasiryžau jį padaryti pagal savo receptą. Ir jau per Velykas visus nudžiuginau nuostabiai skaniai paruošta dviejų švelnių skonių žuvimi.

Tad, jums reikės

450 gr. sterko file,
450 gr. +100 g. lašišos arba upėtakio file,
1 svogūno,
1 v.š. lydyto sviesto,
200 gr. grietinėlės,
2 batono riekelių arba 2 v.š. (nubrauktų) manų kruopų,
2 kiaušinių,
1 v.š. smulkintų krapų,
1/2 a. š. maltų pipirų,
1/2 a. š. druskos.

  Pailgą kepimo formą išklokite kepimui skirtu popieriumi.


  Atpjaukite nuo lašišos papilvės 6- 8 plonas juosteles ir jas įtieskite viduje įstrižai į vieną pusę ir įstrižai į kitą. Juostelių galus sujunkite.


  Susmulkintą svogūną apkepkite iki geltonumo svieste. Batono riekeles (arba manų kruopas) sudėkite į du skirtingus dubenis ir užpilkite po lygiai grietinėle. Sumalkite pradžioje sterko file ir batoną. Jei naudosite manus, juos palikite dubenyje į kurį malsite žuvį.
  Po to sumalkite lašišos file ir batoną. Į dubenius sudėkite po kiaušinį, druskos ir pipirų. Į sterko faršą įberkite krapų.



 Viską gerai atskiruose dubeniuose išmaišykite.
 Į formą atsargiai sudėkite sterko faršą ir jį išlyginkite.
Ant viršaus tolygiai sudėkite lašišos faršą ir taip pat išlyginkite jo paviršių. Likusias juosteles virš faršo užlenkite į faršo vidų.


  Formą su žuvies terinu įstatykite į didesnį indą pripildytą iki pusės verdančio vandens.


  Teriną kepkite prieš tai įkaitintoje iki 180 C temperatūros orkaitėje 40 min. Iškeptą teriną atvėsinkite.
  Uždėkite lėkštę ant kepimo formos ir ją apverskite. Nuimkite pradžioje metalinę kepimo formą, o po to atsargiai ir kepimo popierių.
  Teriną pateikite su majonezu sumaišytu su smulkintais marinuotais agurkais.

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą