2014 m. rugpjūčio 16 d., šeštadienis

Vynuogių lapuose keptos skumbrės

 
 
   Receptas tiems, kas mėgsta šias labai vertingas, bet turinčias tam tikrą, savitą skonį žuvis. O kad namuose nebūtų jaučiamas kepamos skumbrės kvapas, geriau jas kepti ant žarijų lauke.

dviems asmenims reikės

2 šviežių skumbrių,
2 rozmarino šakelių,
2 lauro lapų,
2 citrinos giežinėlių,
1/2 indelio konservuotų vynuogių lapų (pirkau "Sanitex'e"),
stambiai maltų pipirų ir druskos.

cebatos ar kitokios baltos duonos
 
Padažas cebatai:
2 v.š alyvuogių aliejaus,
1 a.š. citrinos sučių,
truputis druskos, cukraus ir pipirų,
1 česnako skiltelės (nebūtina),
1- 2 v.š. šviežių petražolių, baziliko, čiobrelių, melisų mišinio.

  Žuvį išdarinėkite perpjaudami nuo "skylutės" link galvos. Išdėliokite eilute vynuogių lapus, dėdami juos vienas ant kito. Dėkite ant jų žuvį ir apiberkite druska bei pipirais iš abiejų pusių, nepamirštant  ir žuvies vidaus.
 
 
   Citrinos griežinėlius perpjaukite pusiau ir kartu su lauro lapais sudėkite taip pat į žuvies vidų. Ant plačiausios žuvies vietos uždėkite dar po du vynuogių lapus ir apspauskite žuvį lapais iš visų pusių. Tuomet apsukite ją storu siūlu ar virvele.
 
 
   Kepkite ant įkaitintų žarijų apie 6- 8 min. vieną pusę, po to apvertę tiek pat kepkite ir kitą pusę. Atstumas nuo žarijų iki žuvies apie 25 cm.
   Žinoma skumbres galima kepti orkaitėje. Suvyniotas į vynuogių lapus žuvis dėkite tik į įkaitintą iki 220 C temp. orkaitę ir kepkite 15- 20 min. (kepimas kartu su ventiliatoriumi, tuomet žuvies nereikia vartyti).
 
 
   O kol žuvvys kepa pasidarykite padažą cebatai. Visas tam skirtas sudėtines dalis sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
   Prie skumbrės tiks pomidorų ir rukolos salotos paskanintos alyvuogių aliejumi, pipirais ir druska.
 
Sudėtingumas: nėra sudėtinga. Sudėtingiausia tai suvynioti į lapus žuvį :-)))
Receptas: iš knygos "Žuvys ir jūrų gėrybės" 

2 komentarai:

  1. Viskas lekiu i sanitexa:) Labai patinka ivyniota zuvis:) Vis sukau galva, kur galima butu isigyti vynuogiu, bananu lapu, o radau, tik palmiu, bet irgi grerai gavosi:) Aciu uz recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš Lietuvoje niekur nesu mačiusi pikti palmių lapų.

    AtsakytiPanaikinti