2014 m. rugpjūčio 13 d., trečiadienis

Šaltibarščiai

  
 
  Keista, bet yra lietuvių kurie nevalgo šaltibarščių. Tiksliau, pažįstu kelis, kurie nevalgė, bet dabar jau valgo, bent pas mane  :-))) Žinoma valgo neverčiami, savo noru ir ne "iš mandagumo" :-))))
  Pasirodo, kad jiems nepatikdavo šaltibarčių paruoštų su kefyru konsistencija. Jie "tokie per klampūs" ir nelygios tekstūros.... geras pasiteisinimas???? 
 Savo šaltibarčius ruošiu tik su grietine ir virintu vandeniu, tad jie truputį kitokie.

2- 3 asmenimis reikės:
 
0.5 l. šalto virinto vandens (virintą vandenį aš prieš gaminimą keletą valadų laikau šaldytuve),
400- 500 gr. grietinės (naudoju "Dvaro" 35% minkštoje pakuotėje),
nedidelio virto burokėlio,
2 vidutinio dydžio agurkų,
1 virto kiaušinio,
4- 5 svogūno laiškų,
keletos krapų šakelių,
druskos.
 
  Į indą kuriame ruošite šaltibarščius supilkite grietinę ir įpilkite nedaug vandens. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės, Vėl įpilkite vandens, ir vėl išmaišykite. Trečią kart supilkite visą likusį vandenį ir išmaišykite. Sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytus agurkus ir burokėlį. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūno laiškus ir krapus. Galiausiai sudėkite stambiai supjaustytą kiaušinį. Viską pamaišykite ir paragaukite ar nereikia dar druskos.
 
 
Šaltibarčius pateikite su gerai nugarintomis ir krapais paskanintomis virtomis bulvėmis.
 
Sudėtingumas: lengvai paruošiama

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą