2014 m. sausio 12 d., sekmadienis

Žuvies file su grybų plutele


 
 
4 baltos žuvies file (viso apie 600gr.),
300 gr. pievagrybių,
1 nedidelis svogūnėlis,
4 skiltelės česnako,
petražolių,
100 gr. sviesto,
alyvuogių aliejaus,
200 gr. balto vyno,
pipirų mišinio, druskos, cukraus.

   Svogūną ir pusę česnako skiltelių smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su dalimi sviesto ir alyvuogių aliejumi. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus pievagrybius ir petražoles. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų. Troškinkite kol išgaruos nuo grybų atsiradęs skystis. Palikite masę atvėsti.
  Žuvies file nupjaukite ir nusausinę apiberkite pipirais ir druska. File vienu sluoksniu sudėkite į kepimo indą.  Ant viršaus vienodai paskleiskite grybų masę. Įdėkite dar truputį sviesto ant kiekvienos žuvies file,  įdėkite dvi likusias česnako skilteles, supilkite vyną ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-  25 min. (priklausomai nuo file storio ir jūsų orkaitės galimybių).
  Iškeptą žuvį išdėliokite į pašildytas lėkštes, o padažą dar paskaninkite likusiu sviestu ir cukrumi. Jei reikia įberkite dar druskos.
Žuvies file pateikite su keptomis bulvėmis.
Aš kepiau nedideles doradas, tačiau šiam receptui žuvies file labiau tinka.
 
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš knygos "Žuvys ir jūros gėrybės"

5 komentarai:

  1. Sveika Odeta,
    Kepiau taip doradas (neatskirtas nuo kaulo). Labai tingėjau atskyrinėti. Tad to grybų garnyro truputį trūko. Bet tikrai geriau gautusi jei būčiau dariusi tik file. O žuvis nesvarbu kokia: sterkas, uotas, dorada ar kokia jūros lydeka.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalia, aš ir pagalvojau, kad čia tiktų sterkas, uotas, menkė...dabar turiu nusipirkusi Merkio šamo file. Galvą laužau kaip išsikepti. Nes su grybais man atrodo, kad nebus gerai:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Prie šamo tinka kas nors rūgštaus. Galima šamą troškinti baltame vyne ir pateikti su pakeptais svieste obuolių griežinėliais. Ant šamo viršaus uždėk keletą čili pipiro plonų juostelių. Gali dar troškinti raugintų agurkų rasale.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dalia, nerealūs pasiūlymai:) Ačiū, bus išbandyta ir įdėta į blogą, nes verti to!

      Panaikinti