Apie slyvų žele jau trumpai rašiau "Naujųjų Metų meniu". Dabar išskiriu į atskirą temą, kad laikui prabėgus receptas nepasimestų, nes nors jis ir labai paprastas, lengvai paruošiamas, bet tikrai yra vertas kartais pabūti garbingoje deserto vietoje.
Be to šį desertą galite visuomet pasiruošti iš anksto, t.y. dieną prieš vaišes.
5- 6 asmenims reikės:
1 stiklainio vengrinų (jos tamsios spalvos) slyvų kompoto (rasite visose maisto parduotuvėse),
5 a.š. želatinos (toks kiekis reikalingas 500 ml. skysčio, jei ant žele pakuotės nurodyta 1l.- 6-8 a.š. želatinos),
puškiamos grietinėlės,
migdolų arba šokolado drožlių.
Nupilkite visą skytį nuo slyvų ir pamatuokite jo tūrį. Man skysčio būna apie 500ml.. Šiam kiekiui, kaip ir rašiau reikia 5 a.š. želatinos. Arba naudokitės želatinos paruošimo instrukcijomis, tačiau jos imkite visada šiek tiek daugiau. Želatiną užpilkite 1/3 puodelio kašto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Tirpinamą želatiną vis pamaišykite.
Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sudėkite į aukštas taures.
Kai želatina beveik visisškai ištirps, supilkite ją į pašildytą kompotą ir gerai išmaišę užpilkite ant slyvų. Leiskite sustingti.
Prieš pat pateikiant ant viršaus užpurškite grietinėle ir užberkite skrudintomis migdolų drožlėmis arba trupintu šokoladu.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą