2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis

Lašišos ir greipfrutų salotos su aguonomis



   Kadangi liko pusė greipfruto nuo vakar ruoštų salotų pagalvojau, kad galima paruošti labai gaivias lašišos salotas.

Jums reikės (2- 3 porcijos):
1 didelio avokado,
rūkytos lašišos,
6 aisbergo salotos lapų (galite naudoti ir kitas salotų rūšis),
6- 9 raudonojo greipfruto skiltelių (priklausomai nuo dydžio),

Padažas:

1 citrinos,
4 a.š. medaus,
1 a.š. garstyčių,
 4 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 a.š. aguonų,
truputis druskos..

   Padažiui skirtus komponentus labai gerai sumaišome ir leidžiame trumpai, kol ruošiame salotas pastovėti. Jei medus kietas, jį tirpinkite vis pamaigydami šaukšteliu, kartu su visais komponentais, išskyrus aliejų. Aliejų supilkite, kai medus ištirps.
   Nuplautus ir nuvarvėjusius salotų lapus suplėšome. Ant jų dedame gabalėliais supjaustytą avokadą, lašišą ir greipfrutą. Viską užpilame padažu.

Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas: restoranėlis "Kavos klubas" M. Valančiaus g. 19, Kaunas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą