2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Trijų uogų uogienė





   Kartais būna labai sunku pataikyti į tam tikrų uogų sezoną. Vienos sunoksta anksčiau, kitos vėliau. Bet ilgas mėlynių sezonas ir jų gausa, šį kart tikrai labai palanki jų mėgėjams. Dabar kaip tik ir gervuogės atsirado. Ir aviečių (žinoma ne miško) galima nusipirkti. Tad, jei suskubsite į turgų ir netingėsite- ši nuostabi uogienė pradžiugins jus šaltą žiemą.
Jums reikės
1 kg. mėlynių,
1 kg. aviečių,
1 kg. gervuogių,
1 kg. cukraus,
1/2 kg. uogienių cukraus.
   Uogų kiekį rinkitės kaip jau gausis, bet daugiau- mažiau geriau vienodomis dalimis. O cukrus taip pat gali būti keičiamas pagal skonį ir norimą tirštumą. Jei uogienių cukraus dėsite mažiau- uogienė bus skystesnė. Taip pat cukraus kiekis priklauso nuo uogų saldumo, tad virdami būtinai paragaukite.
Mėlynes nuplaukite. Avietes ir gervuoges perinkite. Visas uogas supilkite į puodą ir supylę cukrų virkite (nuo užvirimo pradžios 10-15 min. Karštas uogas supilkite į iškaitintus (kad ir mikrobangų krosnelėje) stiklainius. Užsukite steriliais dangteliais.
Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai: