2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Ponios Therese Pellas šokoladinis pyragas pagal David Lebovitz



   Na, dar taip nebuvo, kad skaitydama naują David Lebovitz knygą "Saldus gyvenimas Paryžiuje" užsikabinčiau už pyrago. Tas juodojo šokolado pyragas man visą rytą nedavė ramybės. Tad, ilgai nesikankinau ir per pietus jį išsikepiau. Tikrai tai tikras prancūziškas dalykėlis, labai subtilaus ir elegantiško skonio. Sakysite, tokio skonio nebūna... deje- yra. Kaip pavadinti mandagų saldumą, išlaikytą šokolado švelnų kartumą ir lengvą minkštumą. Visko po truputį ir tikrai subtiliai.  Rašoma, kad šis pyragas skaniausias antrą dieną, kai subręsta jo skonis. Man jis skanus pasirodė vos pravėsęs.
   Gal būt jis nepatiks tiems, kas mėgsta nepadoriai saldžius kepinius. O jo kiekis tikrai prancūziškas. Tūlam lietuviui gal tik vienas prisėdimas prie tokio kiekio būtų.
 

Jums reikės
250gr. juodojo šokolado (naudojau "Pergalės", nes jis po "Senosios Rūtos" gaminių pats kokybiškiausias),
120 gr. sviesto,
65 gr. cukraus,
4 didelių kiaušinių,
2 v.š. miltų,
truputį druskos.


  Orkaitę įkaitinkite iki 180C temperatūros.
  Storadugniame puode ištirpinkite šokoladą ir sviestą vis pamaišant iki vienalytės masės. Kiaušinių baltymus plakite su trupučiu drukos ir kai jie pradės standėti po truputį supilkite pusę cukraus normos. Plakite kol baltymų masė taps standi. Tuomet iki baltumo išplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi. Supilkite miltus ir šokolado masę. Viską gerai perplakite. Tuomet atsargiai su šaukštu sudėkite apie 1/3 išplaktų baltymų ir atsargiai juos išmaišykite. Vėliau sudėkite ir likusius baltymus ir atsargiai viską išmaišykite kol neliks baltų baltymų dryžių. Supilkite viską į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą kepimo formą. Recepte nurodoma 23 cm. torto forma (aš kepiau 21 cm. formoje). Kepkite pyragą 35 min. viduriniame orkaitės aukšte.


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš  David Lebovitz knygos "Saldus gyvenimas Paryžiuje"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą