2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos sausainėliai su pelėsiniu sūriu ir obuoliais

 
Greiti sausainėliai puikiai tinkantys kaip užkandis prie taurės vyno.

Jums reikės
šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
apie 120 gr. mėlynojo pelėsinio sūrio,
1-2 obuolių,
graikškų riešutų.

    Šiuos sausainėlius pirmiausia kepiau su kraušėmis, nors recepte buvo nurodyti obuoliai. Visi juk gerai žinome, kad pelėsinis sūris ir kriaušės yra tobula. Bet šiuo atveju- kepant, tiesa nepasitvirtino. Iškepusi kriaušė prarado savo skonį ir buvo per mažai aromatinga. Antrą kart jau kepant su obuoliais gavosi žymiai skaniau. Tiksliau, taip skanu, kad iki šio aprašymo dar kelis kartus tuos sausainėlius kepiau. Galite patys išbandyti, uždėdami kelis po gabaliukus obuolio ir kraušių atskirai ant kiekvieno tešlos lakštelio.
Taigi, atšilusios tešos 6 lakštus padalinkiteį dar mažesnius gabaliukus, kad gautusi nedideli kąsneliai. Aš vieną lakštą padalinu į 8 gabaliukus, tad iš viso gaunasi 48 sausainėliai. Į kepimo skardą, esančią orkaitėje, įtieskite kepimo popierių ir išdėliokite pusę tešlos gabaliukų. Ant kiekvieno iš jų dėkite po ploną gabalėlį obuolio, pelėsinio sūrio. Ant viršaus uždėkite graikiško riešuto puselę. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 35- 40 min. arba kol tešla iškeps.
Beje, riešutai turi būti švieži, t.y. nekartūs.

Sudėtingumas: paprasta
Už receptą dėkoju Ritai Š.

2 komentarai:

  1. Sveiki, labai norėčiau išbandyti šį receptą. Kokiu orkaitės režimu patartumėte kepti (tik viršutinis, viršutinis+apatinis, ar su ventiliatoriumi)? Ačiū už atsakymą!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepkite viršutinis+apatinis arba su ventiliatoriumi.

    AtsakytiPanaikinti