Šis receptas tinginiams, kurie mėgsta skaniai pavalgyti :-)
jums reikės
veršienos,
pesto padažo (tiks ir kitokie itališki užtepai su alyvuogėmis arba džiovintais pomidorais),
taurė balto vyno,
pipirų mišinio,
truputis rudojo cukraus ir druskos,
alyvuogių aliejaus,
makaronų.
Veršieną supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite greitai gilioje keptuvėje. Įpilkite truputį verdančio vandens ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės kaitros apie 1- 1.5 val. Tik kartas nuo karto papildykite vandens atsargas, tik po nedaug, vis po truputį. Atminkite, kad pilti reikia tik verdantį vandenį. Kai mėsa taps minkšta (paragaukite), užkaiskite virti makaronus. Ir toliau pasidarykite padažą.
Kelis šaukštus pesto padažo sumaišykite su baltu vynu, įberkite pipirų mišinio, druskos, cukraus ir užpilkite ant veršienos. Patroškinkite kol baigs virti makaronai. Jei padažo gavosi per daug- sutirštinkite jį su trupučiu miltų. Truputį padažo supilkite į nedidelį puodelį įberkite 1/2 a.š. miltų, išmaišykite ir supikite į padažą. Leiskite jam užvirti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą