2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Šiltos moliūgų salotos su rukola


   Ruduo turi savo spalvas, skonius ir savus patiekalus. Sočias sriubas, troškinius, kepsnius ir daug sotesnes salotas. Peržiūrint ką gamina kiti blogeriai susižavėjau Karolinos iš "Citrinos žievelės" nuotraukomis ir pamačiusi tokias! moliūgų salotas tikrai negalėjau nurimti jų nepasidariusi. Aš pati jas jau kelis kartus gaminau ir vis ieškojau kažko dar... Dabar jau atrodo apsistojau ties keliais priedais ir siūlau savąjį variantą. Žinoma, tie priedai nėra kažkas stebuklingo, Visas salotų pagrindas yra toks kaip pas Karoliną. Pasidarykite patys šias salotas ir gal būt atrasite dar kažką.

moliūgo,
rukolos,
parmezano sūrio,
moliūgų sėklų,
džiovintų spanguolių,
druskos, pipirų,
aštrių čili pipirų ir jei norite paprikos dribsnių,
alyvuogių aliejaus,
granatų sirupo "Naršarab".

   Jau be odelės moliūgą supjaustykite plonais vidutinio dydžio gabalėliais (apie 0,5cm.x 6cm.). Ir išklokite juo nepridegančią kepimo skardą. Užberkite druskos, pipirų ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejus. Kepkite 200C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas iškeps (apie 15 min.). O kol jis kepa keptuvėje pakepkite moliūgų sėklas. Tai labai greitas darbas, nes sėklos labai greitai pradeda spragsėti, tad tuoj pamaišius, dabas bus baigtas.
 Iškeptą, dar karštą, moliūgą dėkite į lėkštes užberkite aštrių čili pipirų ir jei norite dar paprikos dribsnių, moliūgų sėklų ir džiovintų spanguolių. Uždėkite rukolos. Bulvių skustuko pagalba papjaustykite sūrio drožlių. Salotas apšlakstykite granatų sirupu ir alyvuogių aliejumi.
  Galite nedėti džiovintų spanguolių, o granatų sirupą keisti Balsamico de Modena sirupu. Galite salotas apšlaikstyti citrinų sulčių ir alyvuogių, bei medaus padažu.


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą