2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Moliūgų sriuba su kariu


1 l. vištienos sultinio,
750 gr.- 1 kg. jau iškepto moliūgo,
2 stikl. pieno,
1/4 stikl. grietinėlės,
truputis sviesto arba alyvuogių aliejaus,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
1/2 a.š kario (agliškojo),
truputis muskato riešuto,
pipirų, lauro lapas, druskos,
moliūgo sėklų papuošimui.

   Supjaustytą molūgą suberkite į skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įmeskite kelis kvapniuosius pipirus ir lauro lapą. Kepkite apie 30 min. iki 200C įkaitintoje orkaitėje.
   Storadugniame puode pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai jie taps skaidrūs supilkite sultinį ir keptą moliūgą. Suberkite visus prieskonius. Pavirkite kelias minutes ir supilkite pieną bei grietinėlę. Paragaukite ar užtektinai prieskonių ir druskos. Išimkite lauro lapą ir sriubą sutrinkite rankiniu blenderiu. Pateikite su skrudintu batonu ar česnakine bandele.
   Jei nenorite pilti tiek daug pieno naudokite daugiau vištienos sultinio ir 1/2 stikl.grietinėlės.
  

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: "Didžioji kulinarijos encilkopedija" 1999m. 

3 komentarai:

  1. Šita sriuba, man patiktų ;) Vien tai, kad moliūgas užkeptas, jau turėtų gerą skonį įgauti.

    O kur angliško kario yra pirkt?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš visiems moliūgų patiekalams jį kepu orkaitėje. Išskyrus tuos atvejus, kai į patiekalą moliūgas dedamas žalias. Daug intensyvesnis skonis kepant gaunasi.
    O angliško kario yra pirkti specializuotose prieskonių parduotuvėse.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jo, pakeptas moliūgas tikrai yra skanesnis. Va, ką tik salotas darėme su ožkos sūriu, tai prieš tai pakepinau moliūgą su moliūgų sėklom alyvuogių aliejuje ir ką - skonis nuostabus ;)


    Ok, reiks to kario paieškot, nes jau bręstu klasikiniam kariui :)

    AtsakytiPanaikinti