2011 m. rugsėjo 15 d., ketvirtadienis

Lietiniai su bananais ir šokoladu (prancūzų virtuvė)


  Tokius blynelius prieš daugelį metų teko valgyti sidinėjant garsiajame Courchevel'yje (Prancūzijoje). Žinoma, tada dar jis nebuvo skandalingai "okupuotas" rusų turistų, nors Rusijos TV didžiųjų žvaigždžių jau buvo galima sutikti, ir ne vieną.
  Ten, tik nusileidus nuo kalno, yra toks restoranėlis  (atrodo "Le Tremplin Restaurant"). Jame tarp visų valgomų gėrybių dar ir kepa įvairius blynelius. Įdarų pasirinkimas tikrai nemažas ir kas smagiausia, kad juos kepa tau matant. Taigi, tu visą kepimo eigą gali matyti, žinoma jei tik sėdi restorano viduje. Mūsų moteriškoji kompanijos dalis kažkaip vis už tų Crêpes aux bananes et au chocolat  užsikabindavome.  Crêpes Suzette tą kart nebuvo taip populiaru tarp mūsų. Tikriausiai ne tokie sotūs pasirodė ;-)))

  Į lietinių tešlą kartu su pienu buvo pilama ir truputis mineralinio vandens, bet aš lietiniams tešlą darau visada vienodą:
Lietiniams ( 9 vnt.) reikės:
3 kiaušinių (didelių),
0.5 l. pieno,
150 gr. miltų,
2 a.š.cukraus,
truputis druskos,
vanilinio cukraus.
aliejaus ar lydyto sviesto blynų kepimui.

įdarui:
4 bananų,
plytelės juodojo šokolado (žinoma galite  naudoti ir pienišką šokoladą)
keli v.š. pieno.

  Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.
  Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip pat šalia bananų griežinėlių įmeskite po kelis mažus sutrupinto šokolado gabalėlius. Blynus sulankstykite ir kepkite prieš tai įkaitintoje keptuvėje gražai apkepant iš abiejų pusių.
  Kol blyneliai kepa karščiui atspariame inde sumaišykite sutrupintą šokoladą su trupuču pieno. Viską pašildykite maišydami kol gausis vientisa šokoladinė masė-padažas.
  Iškeptus blynelius  apliekite šokolado padažu. Dalį to padažo pateikite atskiroje padažinėje, nes jo tikrai visi užsipils pakartotinai. Ir jokių grietinių, gietinėlių ar kitokių uogų. Na, nebent  po dumplainį papuošimui ir pasiskanavimui.

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą