2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Lašišos karpačio


Labai paprastas karpačio receptas. Tik jau nebepamenu ar Vokietijoje, ar Italijoje ragautas.
  Jums reikėtų tik žinoti, kada į PC vežama šviežia lašiša. Nes geriausia apsidrausti ir valgyti ką tik atvežtą, šviežią žuvį. Tuo labiau, kad žuvis valgoma žalia, net jos nesūdant.

lašišos arba lašišinio upėtakio file (nedidelis gabalėlis),
rukolos,
parmezano sūrio,
ružavų pipirų žirmelių,
balsamico di Modena acto,
alyvuogių aliejus.

  Žuvį nuplaukite ir nusausinę  popieriniu rankšluosčiu, nulupkite odą. Išimkite esančius kaulus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Ant lėkštės dėkite vieną sluoksnį žuvies, užberkite rukola, apšlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi. Ant viršaus užberkite šiek tiek ružavų pipiriukų ir bulvių skustuko pagalba pripjaustykite parmezano sūrio drožlių.

Sudėtingumas: lengva

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą