2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Keptas upėtakis


   Visada kai tik randu šiuos nedidelius upėtakius nepraeinu pro šalį jų nenusipirkusi. Nuostabi neriebi žuvis, kuri labai greitai ir paprastai kepama.
   Tiesiog net nėra per daug ką ir rašyti.
   Kiek valgytojų tiek upėtakių ir reikėtų nusipirkti. Žuvį išvalykite ir nuplaukite. Jei ruošiatės valgyti žuvį su oda būtinai nuvalykite žvynus.
   Pabarstykite druska ir pipirais. Į vidų galite įdėti petražolės ar krapo šakelę. Upėtakį kepkite svieste po 4 min. kiekvieną pusę. Aš net nevolioju jo miltuose, bet tai padaryti galite.

Pateikite su marinuotomis daržovėmis ir bulvėmis, jei esate labai, labai alkani.
Sudėtingumas: labai paprasta

3 komentarai:

  1. Vienareikšmiškai, aš tik už žuvį, net ir paprastai iškeptą. Visas skonis dažnai slypi paprastume :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va čia tai yra visas gėris. Tik druska, pipirai, šakelė žolių ir griežinėlis citrinos. Ir jokių miltų! Super vakarienė 9spėju, čia buvo vakarienė...)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai žuvis gera, tai tikrai jai nieko nereikia. Man net be jokių bulvių skanu :-)
    Egle, taip čia buvo vakarienė. Mes nepietaujame darbo dienomis, taip būtų galima išsireikšti pagal lietuvių valgymo tradicijas. Rimti pusryčiai rytais, per pietus kažkas kažką pavalgo, o pagrindinis prisėdimas vakare. Šeštadieniais ir sekmadieniais pietūs būna lietuvišku rėžimu :-))))

    AtsakytiPanaikinti