Kelionės yra puikus dalykas, ypač- jei jose atrandi begalę naujų receptų ar bent jau įdėjų. Albumas pilnas ne tik malonių prisiminimų apie puikiai praleistą laiką bet ir ... patiekalų nuotraukų. Užrašų lapuose- receptai ar bent jau sudėtinės patiekalų dalys... Tačiau ir namuose, tarp išvykimų gaminti patiekalai vis laukia savo eilės būti aprašyti. O man vis pritrūksta laiko paskelbti dienoraštyje kažką naujo.
Ir dabar rašau apie paprastas salotas. Greita, tikrai nesudėtinga. O ir produktai tokie, kokius turite pavasarį ir vasarą šaldytuve.
Žalios salotos (ledinės salotos, romaninių salotų, sultenių ar kitų panašių),
agurkai,
pomidorai,
paprika,
saliero stiebeliai,
poras,
žali pievagrybiai (rinkitės visiškai baltus ir labai šviežius, juos tik nulupkite ir nupjaukite truputį kotelio),
alyvuogės (juodos ar žalios).
Jei norite vietoje alyvuogių galite dėti konservuotus kukurūzus ir konservuotas pupeles.
Padažas 2 asmenims: (čia tikriausiai visa svarba ir yra)
1/2 citrinos sulčių,
aliejaus, šiek tiek kiek daugiau negu citrinos sulčių,
1/3 a.š. druskos,
2 a.š. cukraus (jei salotas darote be žuvies, galite vietoje cukraus dėti medaus),
1 a.š. švelnių garstyčių,
truputį viduržiemio jūros prieskonių (a la provans).
Visus padažo komponentus gerai išplakite desertine šakute ar šaukšteliu, kol padažas taps tirštas ir matinis. Toks padažas, jei jo pasidarysite daugiau, gali kelias dienas pastovėti šaldytuve.
Visas daržoves nuplaukite, salotų lapus sulėšykite, kitas daržoves supjaustykite ir dėkite į lėkštes, kiekvienam individualiai. O ant viršaus uždėkite smulkinto konservuoto tuno aliejuje. Jei naudojate tuną savo sultyse, nupylę sultis galite tuną sumaišyti su majonezu (tik tada papipirinkite truputį). Vietoje tuno galite naudoti atvėsusią, troškintą baltame vyne ar garuose lašišą.
Salotas galite pateikti su konservuotomis sardinėmis (bet čia tiems kas mėgsta sardines)
Arba vietoje žuvies galite uždėti sūrio su mėlynuoju pelėsiu gabalėlių.
Sudėtingumas: labai paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą