Kartais užtenka tik išgirsti receptą ir žinai, kad pasitaikius progai tu jį būtinai išbandysi. Taip nutiko ir man išgirdus, kad mano draugės dukra gamina Kučių vakarienei silkę su morkomis ir granatais. Tai jos firminė silkė.
Receptas labai suintrigavo, bet nejaugi lauksi dar kelis mėnesius kol tos Kučios ateis. Ir nors dabar vasarą ne granatų sezonas, sugalvojau, kad granatų sėklas puikiai pakeisti gali raudonieji serbentai. Ir tikrai tuo nenusivyliau. Tad, taip silkę ruošiu pagal sezoną ir su serbentais, ir su granatais rudenį ir žiemą.
O dabar apie patį receptą.
Jums reikės:
1 silkės,
2- 3 morkų,
1 svogūno (nedidelio),
2 skiltelių česnako,
saujos raudonųjų serbentų ar granatų sėklų,
saujos kepintų saulėgrąžų,
aliejaus kepimui.
Sausoje keptuvėje apkepkite saulėgrąžas. Nepamirškite jas pamaišyti, kad nesudegtų. Švelniai pageltusias saulėgrąžas supilkite į indą, kad jos atvėstų.
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir toje pat keptuvėje kepkite jau su nedideliu aliejaus kiekiu.
Kai svogūnai taps gelsvi suberkite kapotą česnaką ir tarkuotas morkas. Uždenkite dangčiu, kepkite kartas nuo karto pamaišydami.
Kai morkos suminkštės, nukelkite keptuvę nuo kaitros ir morkas pilnai atvėsinkite.
Supjaustykite silkės file gabaliukais, išdėkite ją vienu sluoksniu lėkštėje ir ant viršaus sudėkite pilnai atvėsusias morkas.
Viską apiberkite raudonaisiais serbentais ar granatų sėklomis ir dar užberkite saulėgrąžų. Jų galite berti ženkliai daugiau, nei pas mane nuotraukoje.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: ačiū Vilmai už šį receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą