2024 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Kruasanų kepinys su uogomis

 


Šis kruasanų su uogomis kepinys, kilęs iš prancūziško duonos pudingo. Tokius baltos duonos pudingus, kepa ir vokiečiai. Mes taip pat iš vaikystės prisimename keptas pieno ir kiaušinių plakinyje išmirkytas batono riekeles. Tačiau kruasanai, kad ir sugėrę sodrų vanilinį kremą išlieka viršuje traškūs, o uogos sukuria gaivų skonį kiekviename kąsnyje.

Šis desertinis patiekalas puikiai tinka bet kokiai progai, visai nesvarbu, ar tai tik šeimos pusryčiai ar šventiniai priešpiečiai. Šis receptas geras dar ir tuo, kad vakarykščius kruasanus parduotuvėje galime nusipirkti labai pigiai. Be to patiekalą galime pasiruošti šiek tiek iš ankščiau.

Jums reikės

6 kruasanų, šiek tiek pasenusių arba vienos dienos senumo,

mišrių uogų (mėlynių, aviečių, braškių, gervuogių), šilauogių ar bananų)

1 ½ stiklinės nenugriebto pieno,

1 ½ stiklinės riebios grietinėlės,

3- 4 kiaušinių,

1 a. š. vanilės ekstrakto,

3 v.š. cukraus

1- 2 v.š. cukraus pudros (papuošimui)

1 v. š. citrinos ar apelsino žievelės skoniui paryškinti (nebūtinai),

 


Paruoškite raguolius supjaustydami juos riekelėmis arba ketvirčiais, priklausomai nuo jų dydžio. Sluoksniuokite juos į riebalais išteptą kepimo formą.

Dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cukrų iki vientisos masės.

Kremo mišinį lėtai užpilkite ant raguolių. Leiskite patiekalui stovėti 15–20 minučių, kad raguoliai susigertų skystyje. Jei turite laiko, patiekalą galite atšaldyti per naktį, o iškepti ryte.

Kepkite, įkaitintoje iki 175°C temperatūros, orkaitėje 35–40 minučių arba tol, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o kremas sustings. Stebėkite kepinį, kai jis artėja prie kepimo laiko pabaigos. Viršus turi būtų auksinis, bet ne per rudas. Jei per greitai paruduoja, paskutines 10 kepimo minučių laisvai uždenkite aliuminio folija.

Leiskite patiekalui keletą minučių atvėsti, tada prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Sudėkite uogas tolygiai jas paskirstydami ant raguolių gabalėlių, kad kiekvienas kąsnis būtų vaisių skonio. Taip pat galite įdėti plaktos grietinėlės ar kaušelį ledų.

Patarimai:

Neapsiribokite vien uogomis – šis receptas puikiai tinka su visais turimais vaisiais. Supjaustyti persikai, obuoliai ar net bananai yra puiki alternatyva. Juos turėtumėte kepti kartu su kruasanais orkaitėje.

Taip pat galite drąsiai įberti cinamono arba gaminant padažą įberti kokoso drožlių arba migdolų miltų ir šiek tiek migdolų esencijos ar romo. Migdolų ar kokosų drožlės taip pat tiks puošybai. Prieš kepant jomis apiberkite kepinį. 


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą