2024 m. rugsėjo 22 d., sekmadienis

Vištiena su persikais ir Jalapeno pipirais

 


Jums reikės

6 vištienos šlaunelių (tiks ir vištienos kulšelės)  

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Druska ir pipirai pagal skonį

Padažui:

2- 3 persikai ar nektarinai, supjaustyti kubeliais

1- 2 jalapeno pipirai, supjaustyti,

2- 3 v.š. puodelio medaus,

2 v.š. sojos padažo,

2 skiltelių česnako, susmulkintų,

1 v.š. obuolių sidro acto,

šviežios kalendros, susmulkintos

 

Vištienos šlauneles iš abiejų pusių apiberkite druska ir pipirais.

Vištieną sudėkite į kepimo indą, įpilkite labai nedaug verdančio vandens ir įdėkite į iš anksto iki 195 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min., arba kol vištiena iškeps.

Galite vištieną kepti didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros.

Įkaitinkite lydytą Ghee sviestą ar alyvuogių aliejų. Sudėkite vištienos šlauneles ir kepkite 25 minutes vis pavartant kol iškeps. Jei reikia įpilkite labai nedaug verdančio vandens.

Į tą pačią keptuvę ar kepimo indą sudėkite kubeliais pjaustytus persikus, griežinėliais pjaustytą jalapeno pipirą, medų, sojų padažą, smulkintą česnaką ir obuolių sidro actą. Išmaišykite.

Virkite padažą apie 5-7 minutes arba kol jis šiek tiek sutirštės ir persikai suminkštės.

Prieš patiekdami patiekalą papuoškite šviežia kapota kalendra.


 Šio patiekalo kepu keliais gabaliukais daugiau. Vėliau dar karštą likusią vištienos mėsą nukaulinu. Sudedu į indą, užpilu likusiu padažu ir atšaldau. 

Kitą dieną pateikiu, kaip vištienos salotas su visais vištienos drebučiais. Jas pagardinu mango- chilli padažu.




Sudėtingumas: paprasta

Receptas: pagal  Lisa Flavors

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą