2023 m. birželio 17 d., šeštadienis

Kalafiorų ir bulvių užkepėlė

 


Pradžioje šią užkepėlę ruošdavau, kai reikėdavo kažkaip sunaudoti šaldytuve likusias virtas bulves ir rūkyto kumpio likučius. Tačiau ši užkepėle mums taip patiko, kad dabar tai jau nebe likučių naikinimas, o patiekalas su šviežiomis bulvėmis, kumpiu ir žinoma kalafiorais.

Jums rinktis, kaip gaminti ar su virtomis bulvėmis ir apvirtais kalafiorais (tuomet patiekalą reikės tik orkaitėje apkepti, kad sūris išsilydytų ir apskrustų) ar kepsite ilgiau naudodami šviežias bulves ir šviežią kalafiorą.


 

Naudojant virtus produktus patiekalą galite ruošti kiekvienam po lėkštę individualiai. Naudojant šviežius produktus kepkite orkaitės skardoje.

Jums reikės:

kalafioro,

bulvių,

karšto arba šalto rūkymo kumpio,

fermentinio sūrio, (tiks ir raclette ar net mozzarella),

šiek tiek lydyto sviesto ar kitokių riebalų kepimui,

prieskonių bulvėms arba šiek tiek pipirų mišinio,

laiškinio česnako, petražolių, svogūnų laiškų ar kitokių žalumynų (tačiau nebūtinai).

Į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi sudėkite 2-3 v.š lydyto sviesto, suberkite griežinėliais (aie 0.5 cm.) supjaustytas bulves, šiaudeliais supjaustytą rūkytą kumpį ir žiedynėliais supjaustytą kalafiorą. Kepkite apie 30 min. iki 190 C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti suberkite sūrį ir dar kepkite, kol sūris išsilydys.

Jei kepsite jau virtus produktus, tuomet sūrį berkite iš karto ant kalafiorų ir kepkite tik apie 15 min.

Prieš pateikiant užkepėlę apiberkite žalumynais.


 

 Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą