2023 m. balandžio 18 d., antradienis

Kepti kalakutų sparneliai ir Ratatouille troškinys

 

 



Po beveik dviejų savaičių pertraukos grįžtu į virtualią virtuvę su savo pamėgtais kalakuto sparneliais. Nebuvo taip, kad savo namų virtuvėje negaminčiau. Gaminau visas dienas įprastus ir naujus patiekalus. Fotografavau taip pat nemažai, bet rašyti kažkaip pritrūkdavo kartais laiko, o kartais ir jėgų, bei noro. Matomai taip jau sutapo, kad laikas būdavo skiriamas daugiau mano mažų šuniukų vadai ir sodui, kuriame pavasarį darbų iš tiesų labai jau daug...

Bet grįžkime į virtuvę, kurioje šiandiena karaliauja prancūziška virtuvė su mano prancūziškuoju ketaus puodu. Kalakuto sparnelių vidines dalis jūs galite kepti jums įprastame kepimo inde (tokiame ir aš daug metų kepiau, kol neatradau to taupančio energiją puodo).

Jums reikės

3- 4 kalakuto vidinių sparnelių dalių (petukus atskirkite, išmarinuokite taip pat ir pasilikite kitai dienai, kitam patiekalui pagaminti),

5 pipirų mišinio (jei naudosite jums patinkančius prieskonius tuomet pipirų nereikia),

čiobrelių, raudonėlių arba prieskonių paukštienai ar jums patinkančių prieskonių.

 

Ratatouille daržovių troškiniui reikės

1 svogūno,

3-4 česnako skiltelių,

1 didelio baklažano,

2 nedidelių saldžiųjų paprikų (raudonos ir geltonos),

1 cukinijos,

1 pomidoro,

1 v. š. pomidorų padažo,

4 v. š. alyvuogių aliejaus,

čiobrelių, raudonėlių,

5 pipirų mišinio,

1 a. š. paprikų dribsnių (nebūtinai),

druskos.

 

Kalakuto sparnelius ištrinkite prieskoniais ir palikite šaldytuve per naktį marinuotis.

Kitą dieną sparnelius išimkite iš šaldytuvo pusvalandžiu ankščiau ne ruošiatės kepti. Tegul jie atšyla iki kambario temperatūros.

Sparnelius sudėkite į kepimo indą, įpilkite šiek tiek verdančio vandens, uždenkite dangčiu (ar aliuminio folija) ir įdėkite į įkaitintą iki 200C temperatūros orkaitę kepti. Kepkite tokioje temperatūroje 40 minučių. Vėliau kaitrą sumažinkite iki 185C ir kepkite kol sparneliai iškeps.

Jei kepsite ketaus puode, po 40 min. orkaitę išjunkite. Po 45 min. vėl ją įjunkite nustatę 200C temperatūrą (be išankstinio pakaitinimo). Kepkite vėl 30 min. po to orkaitę išjunkite ir dar leiskite sparneliams savaime kepti apie 30 min.

Likus iki kepimo pabaigos pusvalandžiui pasiruoškite daržovių troškinį. Jei kepsite troškinį ketaus puode kartu su sparneliais viską suberkite likus 10 min. prieš išjungiant kaitrą antrą kartą. Kepant paprastame kepimo inde 20 min. iki kepimo pabaigos (arba, kai matysite kad sparneliai beveik iškepę).

Daržoves galite kepti keptuvėje.

Pirmiausia apkepkite svogūną ir česnaką. Kai jie taps skaidrūs, suberkite kubeliais pjaustytus baklažanus ir įberkite šiek tiek druskos. Baklažanus kepkite uždengtus dangčiu, tik kartais pamaišykite.

Kol kepa baklažanai supjaustykite kubeliais paprikas ir pomidorus, o cukinijas šiaudeliais.

Kai baklažanai bus beveik iškepę sudėkite paprikas ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 3 min. Po to suberkite cukinijas ir pomidorus. Po 3 min. suberkite prieskonius ir paprikų dribsnius.



Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: Ratatouille troškinio iš knygos „Virtuvės džiaugsmai“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą