2022 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Mišrainė su šprotais

 


Visai gera idėja mišrainę iš paprasčiausių produktų pateikti kiek kitaip.

 

Jums reikės

 (maždaug vienodomis dalimis)

virtų kiaušinių,

fermentinio sūrio,

ir truputį mažiau:

marinuotų agurkų,

šprotų,

majonezo,

druskos,

pipirų mišinio,

šiek tiek krapų ir svogūnų laiškų (jei darysite šią mišrainę sluoksniuotą),

Kiaušinius ir fermentinį sūrį sutarkuokite ‚burokine‘ tarka ir sumaišykite su majonezu. Įberkite druskos bei pipirų. Agurkus supjaustykite kubeliais (jei mišrainę sluoksniuosite), jei ją pateiksite, kaip mažus vieno kąsnio užkandžius- agurkus supjaustykite plonomis juostelėmis. Šprotus, jei jie keliaus į mišrainę, taip pat susmulkinkite.

Sluoksniuokite mišrainę dėdami kiaušinių ir sūrio mišinį. Ant jų- smulkintus agurkus. Ant jų šprotus. Viršuje užberkite krapų bei smulkintų svogūno laiškų.

Jei darysite vieno kąsnio užkandžius, pradžioje dėkite šprotą, ant jo šiek tiek kiaušinių- sūrio mišinio. O agurko gabaliuką įkiškite kur nors šalia šproto. Papuoškite maža krapo šakele. 


  Kaip paruošti traškius Toste batono krepšelius?

Paimkite kočėlą ir juo iškočiokite kiekvieną batono riekelę. Tuomet riekelę peiliu perpjaukite įstrižai ir susukę į ritinėlį perverkite mediniu dantų krapštuku. Krepšelis turi turėti vietos įdarui, tad sukite jį taip, kad tilptų jūsų pirštas. Taip pat apatinė dalis turi būti susukta lygiai, kad pastačius jis nevirstų.

Visus krepšelius kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. arba kol jie gražiai pagels.



Sudėtingumas: paprasta,

Receptas: iš interneto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą