2021 m. gruodžio 3 d., penktadienis

‚Damų salotos‘

 


Šios salotos skirtos visoms moterims, nes vyrams vištiena su vaisiais skamba ne kaip J O mes moterys, kaip tik tokias mėgstame.

Kodėl dar Damų? O gi todėl, kad damos yra labai išradingos ir jos ras išeitį iš bet kokios situacijos, bet niekuomet neprisipažins, kad kažkas ne taip. Jos išdidžiai pasakys, čia taip turi būti, nes visą laiką taip buvo J)))

Tad, šių salotų sudėtinės dalys-  tai, kokių vaisių turite ar gavote nusipirkti. Svarbu tik kepta vištienos krūtinėlė, avokadas ir vaisiai. Vasarą siūlau dar ir žaliais salotos lapais lėkštę iškloti. Bet dabar žiema, žalumos ne kažkaip norisi...

Jums reikės

keptos vištienos krūtinėlės,

avokado,

persimono,

kriaušių,

vynuogių,

bananų,

kalendros (jei jos nemėgstate tuomet petražolių)

granatų sėklų,

šiek tiek druskos,

kvepiančių pipirų,

majonezo arba padažo (su alyvuogių aliejumi, citrina, garstyčiomis ir medumi)



 Visus produktus supjaustome ir sumaišome tarpusavyje. Ant viršaus uždedame majonezo, arba užpilame aliejaus padažu, kuris turėtų būti saldžiai rūgštokas.

 

‚Damų salotos‘ su citrusiniais vaisiais



Kitas variantas šias salotas  paruošti su greipfrutu arba pomelo, apelsinais, mandaranais. Žinoma nepamirškite vištienos krūtinėlės ir avokado. Jei norite sotesnių salotų užberkite ant jų kepintų žemės riešutų, jei norite gaiviau ir lengviau užberkite granatų sėklų. Ant salotų užpilkite majonezo arba padažo su alyvuogių aliejumi, citrina, garstyčiomis ir medumi.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą