2021 m. gruodžio 8 d., trečiadienis

Orkaitėje keptas vilkešeris

 


Pasirodo, kad tas vilkešeris yra ne tik nuostabaus skonio, bet ir labai lengvai paruošiamas, jei nusiperki išdarinėtą ir jau nuskustą J Išduosiu jums paslaptį, kad visa tai jūs galite rasti „PROMO Cash&Carry” žuvies skyriuje (tai ne reklama, man niekas už tai nemoka, bet aš dalinuosi su jumis tikrai nuoširdžiais patarimais).

Vienam asmeniui reikėtų vienos žuvies, nes vilkešeris nėra toks didelis, koks gali jums pasirodyti. Be to jei liks koks gabalėlis galėsite jį suvalgyti šaltą su majonezo ir marinuoto agurkėlio padažu.

Jums reikės

vilkešerių,

lydyto sviesto,

žuvies prieskonių arba pipirų, karpų, petražolių, jei mėgstate česnako,

citrinos,

druskos.

bulvių.

 Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių sudėkite skiltelėmis supjaustytas bulves ir uždėkite ant jų šiek tiek sviesto, užberkite druskos. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje.

Kol kepa bulvės, pasiruoškite žuvį. Ją nuplaukite apiberkite  žuvies prieskoniais, į vidų įdėkite  kelias citrinos skilteles. Jei žuvis neišvalyta, tai pirmiausia ją reikia išvalyti. Pelekų, kurie yra labai aštrūs galite nenukirpti.

Po 10 minučių, nuo bulvių kepimo pradžios sudėkite į skardą žuvis. Jei reikia žuvis pastumkite į centrą ar tarp žuvų. Kepkite dar 20 min.

Vilkešerius pateikite su žaliomis salotomis arba keptais pomidorais.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą