2021 m. gruodžio 4 d., šeštadienis

Silkė su avokadu ir lengvai pakeptais persimonais

 


Šių metų kūrinys atiduodamas jūsų teismui. Siūlau prieš šventes pasigaminti nedidelį silkės kiekį, būtent degustacijai. Jei patiks gaminkite iš vienos silkės, t.y. iš dviejų file, tuomet vaisių kiekį padidinkite iki vieno avokado ir vieno persimono.

Jums reikės


Matje silkės 1 file,

½ avokado,

1/2 persimono,

labai mažo svogūnėlio,

granatų sėklų

maltų kvepiančiųjų pipirų,

rūkytos paprikos miltelių,

balsamico kremo,

kalendros arba petražolių lapelių,

aliejaus.

Svogūnus pakepinkite iki geltonumo, tuomet suberkite juostelėmis supjaustytą persimoną, užberkite pipirų ir lengvai apkepkite. Persimonai neturi visiškai suminkštėti.

Supjaustykite silkę juostelėmis ir sudėkite į serviravimo indą. Ant silkės uždėkite smulkiais kubeliais supjaustytą avokadą ir atvėsusius pakepintus persimonus. Užberkite šiek tiek paprikos miltelių ir granatų sėklų. Apšlakstykite trupučiu balsamico kremo, papuoškite kalendros šakele.



Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą