2016 m. birželio 17 d., penktadienis

Senos uogienės kakavinis tortas

  


  Sena, tai dar valgymui tinkama, tačiau pernykštė uogienė. Dabar kaip tik toks metas, kad galime peržiūrėti savo žiemos atsargų lentynas ir sunaudoti tai kas liko. Juk netrukus prasidės naujas konservavimo sezonas. 




1 stikl. uogienės,
2 kiaušiniųi,
1 stikl. cukraus,
1 stikl. grietinės,
2 stikl. miltų,
2 a.š. sodos,
3 v.š. tikros kakavos

kremas
300 gr. grietinės ( 35% riebumo ),
3- 4 v.š. cukraus,
1/2 nedidelės citrinos sulčių,
vanilės esencijos.

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Sudėkite uogienę, miltus, grietinę, sodą (ją grietinėje užgesinkite, kakavą ir viską gerai išmaišykite. 
Masę supilkite į tortinę kepimo formą išteptą kokoso aliejumi ar sviestu. Kepkite prieš tai įkaitintoje 190 C orkaitėje 40- 50 min. arba kol iškeps. 
Kepinį atvėsinkite ir po to supjaustykite. Kiekvieną sluoksnį aptepkite grietinės kremu. Šio kremo užtenka trims sluoksniams sutepti. Jei jūs šį biskvitą supjaustėte į daugiau dalių ar kepėte atskirais lakštais, pasiruoškite daugiau kremo.



Sudėtingumas: nėra sudėtinga
Receptas: močiutės rudasis tortas

4 komentarai:

  1. Turiu tokių visokių likučių. O koks kiekis uogienės? Tūriu arba svoriu (stiklainiai pas mane nuo 0,2 iki 1l stovi). Ir ar tinka obuolienė?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indre, 1 stiklinė arba 220 ml.uogienės. Tinka bet kokia uogienė, obuolienė.

      Panaikinti