2015 m. lapkričio 28 d., šeštadienis

Keptas kiaušinis ciabattoje arba "Pirato akis"


  Po ilgos pertraukos "išlendu" su senu receptu. Juk kartais visai neblogai prisiminti ką gaminome seniau :-)
 
Taigi, jums reikės

3 ciabattos 1.5 cm. storio riekelių,
3 kiaušinių,
2 v.š. lydyto sviesto,
krapų ir svogūnų laiškų,
druskos ir pipirų.

  Peiliu ciabattos riekelėse išpjaukite skyles.
  Keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą ir sudėkite riekeles. Keptuvės šonuose išdėkite išpjautus gabaliukus. Po minutės į tuščias ertmes  įmuškite kiaušinius.


  Ant kiaušinių užberkite truputį druskos, pipirų ir smulkintų krapų su svogūnų laiškais. Po 2 min. mentele apverskite riekeles. Taip pat apverskite kepamus ciabattos gabalėlius. Įdėkite dar 1 v.š. lydyto sviesto. Dar po 2 min. kiaušinius su ciabata dėkite į lėkštes ant viršaus uždėdami likusius apkeptus ciabattos  gabalėlius.
  Pateikite su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis (ridikėliais, agurkais ar pomidorais). Ne sezono metu- su marinuotomis ar raugintomis daržovėmis.
  Ne sezono metu galite naudoti šaldytus krapus ir svogūno laiškus.
 

Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai:

  1. O, koks senas geras ir nostalgiškas receptas! Mama vaikystėje kepdavo su juoda duona pavakariams, bet kad šiais laikais skanios, saldžiarūgštės duonos nusipirkti darosi problema :( Su ciabatta atrodo labai gardžiai; net pasigailėjau, kad pusryčius jau pavalgėm, bet va rytoj...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kristina, o aš niekada nesu kepusi taip kiaušinio su juoda duona. Nors esu girdėjusi, kad Pirato akis kepama su juoda duona. Mūsų šeimoje mama kepdavo su batonu, tai ir aš, vis su balta duona kepu.
    O juoda gera duona, tai Biržų pilno grūdo. Arba seserų iš Panevėžio J. Vytėnienės ir R. Petrauskienės duonos. Man jos pačios skaniausios.

    AtsakytiPanaikinti