2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Dešrelės su lešiais (prancūzų virtuvė)


  Tikslesnis pavadinimas būtų "Dešrelės su lešiais arba kur supilti Beaujolais vyno likutį". 
  Receptą radau internete ieškodama patiekalų receptų Beaujolais vakarėliui. Buvo įdomu sužinoti ką būtent patys prancūzai siūlo gaminti prie jauno vyno.
  Mano organizuotas Beaujolais vakarėlis seniai praėjo. Jo meniu sudarė keletas šaltų užkandėlių, karštas užkandis, karštas patiekalas ir desertas. Karštam užkandžiui pasirinkau būtent dešreles su lešiais, nes nenorėjau rizikuoti parinkdama jį pagrindiniu patiekalu. O gal visai nevalgoma bus :-)))) Taip, kaip sakoma... "tarp kitko, tegul paragauja". Paragavo ir viską suvalgė! Ir aš dar kartą šį patiekalą ruošiau, nes ir man jis patiko.
 Jums reikės:
 
200 gr. lešių.

4 vnt. aukščiausios rūšies karšto rūkymo dešrelių,
2- 3 šalotų arba nedidelių svogūnų,
3 česnako skiltelių,
1 v.š. lydyto sviesto,
1/2 a.š. Provanso prieskonių,
150 ml. Beaujolais vyno.

  Lešius užpilkite vandeniu ir virkite kaip nurodyta ant pakuotės.
 Svieste apkepkite šalotus ir česnakus. Supilkite vyną, sudėkite dešreles ir įbėrę prieskonių virkite apie 7 min.
 

Prieš pateikiant įpjaukite dešreles iki pusės ir užpilkite vyno padažu.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą