2015 m. vasario 23 d., pirmadienis

Ryžių košė kitaip

 
 
  Po naujo degustacijos meniu "Monte Pacis" restorane, kurį ruošė Ernestas Viršila buvau sužavėta beveik visais ragautais patiekalais. Desertas buvo neįprastas, labai naminis, tad  kirbėjo noras kuo greičiau jį išbandyti savo virtuvėje. Ryžių pudingą virtą 4 valandas ruošė Tadas Eidukevičius. Tadas jaunas virtuvės meistras, kurio sugebėjimais visada žaviuosi. Nors jis tik dvyliktokas, bet nežiūrint jauno amžiaus, virtuvėje daro stebūklus. Ir aš šį pudingą nusibedžioniavau iš jo  :-))))
  Apie kitus degustuotus patiekalus jūs nuo kovo mėn. galėsite paskaityti pavasariniame "Debesų" numeryje.
 
2 asmenims reikės
 
1 stikl. ryžių skirtų desertams arba ryžių skirtų risotto ruošti,
1,5 stikl. vandens,
1- 3 stikl. pieno (priklauso kokius ryžius naudosite),
1 a.š. cukraus,
truputis druskos,
1- 4 v.š. rudojo cukraus,
vaisių pudingui papuošti.

  Į puodą supilkite vandenį ir nuplautus ryžius. Įberkite druskos ir cukraus. Virkite ant silpnos kaitros, kartas nuo karto pamaišant. Kai ryžiai sugers visą vandenį įpilkite dalį pieno.Pudingą reikėtų virti apie 1- 2 val. vis įpilant pieno. Neturint tiek kantrybės ar laiko, virkite kol ryžiai taps visiškai minkšti.
  Išvirtą pudingą išdėkite į lėkštes. Pudingo viršų gausiai apiberkite rudu cukrumi ir uždeginkite liepsnosvaidžiu. Jei jo neturite, cukrų išlydykite orkaitėje įjungę grill programą.
Prieš pateikiant uždėkite vaisius.
 

Sudėtingumas: paprasta.

2 komentarai:

  1. Dalia, galiu tik patvirtinti, kad tai išties labai gardus ryžių patiekalas, ir kas jo neragavo, labai verta išbandyti! Aš kartais šią košę ruošiu savaitgalio pusryčiams, tik orkaitėje. Visus Tavo sąraše išvardintus ingredientus supilu į sviestu išteptą keraminį kepimo indą, nakčiai dedu į šaldytuvą, kad išbrinktų, tada apie 6 val. ryto atsikeliu, įdedu į orkaitę ir einu miegoti toliau :) Kai atsikeliam apie 10 val., t.y. maždaug po 4 val., pusrytinė košė būna paruošta. Beje, kepant orkaitėje auksinė plutelė susidaro pati, nereikia papildomai karamelizuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kristina, ačiū už dar vieną įdėją tokiai ryžių košei :-)

    AtsakytiPanaikinti