Skubu taisyti padėtį ir kaip visada- viskas viename lape.
Jei atsiras dar kokia naujovė saldžiame mano lietinių įdare, čia vėl prirašysiu. O dabar apie tai ką jau esu daug kartų išbandžiusi.
Pirmiausia tai Lietinių receptas
Lietiniams ( 9 vnt.) reikės:
3 kiaušinių (didelių),
0.5 l. pieno,
150 gr. miltų,
truputis druskos ir cukraus,
aliejaus ar lydyto sviesto blynų kepimui.
Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes
tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.Blyneliai su varškės įdaru
Klasika kurią visi žinote. Bet receptas tiems, kurie dar tik pradeda žengti savo pirmuosius žingsnius, šiame nedideliame blynelių pasaulyje.
jums reikės
300 gr. varškės,
1 kiaušinio,
2- 3 a.š. cukraus,
truputį vanilinio cukraus ir malto cinamono.
Dubenėlyje šakute sutrupinkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, bei maltą cinamoną. Viską gerai išmaišykite. Šiuo įdaru įdarykite lietinius.
Blynelių kepimui naudokite lydytą sviestą ar palmių aliejų, o jei tokių neturite, tiks ir saulėgrąžų aliejus.
Blynelius kepkite keptuvėje ant truputį mažesnės nei vidutinė kaitros, pradžioje juos uždengę dangčiu. Vėliau, kai abi pusės bus gražiai apskrudę dangtį nuimkite ir dar kelias minutes trumpai apkepkite, kad blynelių paviršius būtų traškus.
Jei turite vienu metu iškepti daugiau nei keturis blynelius, kepkite juos orkaitėje. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Į kepimo skardą esančią orkaitėje įtieskite kepimo popierių priberkite lydyto sviesto gabaliukių (apie 1 v.š.) ir išdėliokite blynelius. Jei naudosite aliejų, ištepkite juo popierių. Kepkite kol blyneliai gražiai išsipūs ir pagels. Jei jei reikia blynelius galite vieną kartą apversti.
Pateikite su grietine ir uogiene. Sezono metu tiks trintos uogos sumaišytos su trupučiu cukraus.
Blyneliai su šviežiomis uogomis
Sezono metu lietinius galite įdaryti šviežiomis uogomis. Braškėmis, šilauogėmis, mėlynėmis ar vyšniomis. Dideles uogas galite lengvai pertrinti šakute (braškes supjaustyti), kad valgant jos nepabėgtų iš blynelių.
Į kiekvieną blynelį dėkite po 1- 2 v.š. uogų, užberkite po 1- 2 a.š. cukraus ir blynelius sulenkite taip, kad uogos nepabirtų ir neištekėtų kai kepdami blynelius vartysite.
Blynelius kepkite keptuvėje ant truputį mažesnės nei vidutinė kaitros, pradžioje juos uždengę dangčiu. Vėliau, kai abi pusės bus gražiai apskrudę dangtį nuimkite ir dar kelias minutes trumpai apkepkite, kad blynelių paviršius būtų traškus.
Didesnį blynelių kiekį kepkite orkaitėje.
Pateikite su plakta grietinėle ar grietine išmaišyta su cukrumi.
Blyneliai kaip krepai
Pabūkime "truputį" prancūzėmis. Nes šį kartą virtuvėje ir prie keptuvės sugaišime labai trupą laiką.
Lietinius blynus ištepkite labai, labai plonu, bet kokios uogienės sluoksniu. Perlenkite per pusę ir blynelius apkepkite iš abiejų pusių.
Čia labai svarbu ant ko kepsite. Ant lydyto sviesto ar palmių aliejaus kepti blyneliai gaunasi daug skanesni.
Apkepus
abi puses blynelius dar kartą perlenkite ir dėkite į lėkštes. Būtų
įdealu jei ant ką tik iškeptų blynelių užplitumėte po šlakelį "Grand
Marnier" likerio. Jei jo neturite užpilkite, bet kokio turimo likerio
sumaišyto su šlakeliu konjako.
"Saldus vasaros prisiminimas" arba "DR" blyneliai
Taip, tai mano firminiai blyneliai. Pradžioje susigalvojau džemą "Kvapni moliūgienė". (Antrasis receptas). Tačiau man jis vis neatrado savo vietos. Ir tik pabandžiusi šiuo džemu įdaryti lietinius supratau, kad tai jau tikrai tobula :-))))
Kadangi draugams išdovanoti visi džemo stiklainiukai buvo su užrašais "Saldus vasaros prisiminimas", apie moliūgienę visiškai nutylint, tai dabar blyneliai ir liko su nauju pavadinimu :-))))
Blynelius
kepkite kaip prieš tai aukščiau aprašyta.
Paskaninkite šlakeliu Grand
Marnier likerio ar kitu apelsinų likeriu sumaišytu su konjaku. Pateikite
su plakta grietinėle. Kartais tam aš naudoju paprastą purškiamą grietinėlę.
Lietiniai su karališku įdaru
Dar būtų galima parašyti girti blyneliai arba desertiniai blyneliai po pietų.
Šiuos
blynelius reikia pasiruošti iš anksto. Mat tik pastovėję per naktį ar
nuo ryto iki vakaro (žiūrint kada juos valgysite) jie būna pats tas. Tai
yra jų skonis subręsta.
Įdarui reikės (4 lietiniams)
1 saujos tamsių razinų,
1 saujos lazdyno riešutų (jei labiau mėgstate graikiškus ar migdolus naudokite juos),
1 saujos lazdyno riešutų (jei labiau mėgstate graikiškus ar migdolus naudokite juos),
truputį romo.
2 a.š. cukraus.
Padažui
4 v.š. riebios grietinės (naudoju Dvaro 40%),
2- 4 šokolado pagalvėlės,
truputį pieno,
1- 2 a.š. cukraus.
1- 2 a.š. cukraus.
Iš vakaro užmerkite razinas rome. Romo pilkite tik tiek, kad razinos vos apsisemtų. Kad romas neišgaruotų indą uždenkite.
Jei
įdarui naudosite migdolus, iš vakaro juos užplikykite verdančiu
vandeniu ir po keliolikos minučių vandenį nupilkite. Užteks tik
paspausti tarp pirštų migdolą ir odelė lengvai atsiskirs. Palikite juos
per naktį sausoje lėkštelėje, kad pradžiūtų. Jei naudosite migdolų
drožles ar gliaudytus migdolus, viso to daryti nereikės.
Ryte išsikepkite lietinius pagal pačioje pradžioje nurodytą receptą.
Riešutus sugrūskite paspausdami po kelis plačiausio turimo peilio geležte. Jei reikia dar pasmulkinkite jau pačiu peilio aštrumu. Riešutai neturi būti labai smulkūs, todėl nesiūlau jų malti.
Riešutus sumaišykite su cukrumi ir razinomis išimtomis iš romo. Išimdami jas lengvai nuspauskite. Romo neišpilkite.
Riešutus sumaišykite su cukrumi ir razinomis išimtomis iš romo. Išimdami jas lengvai nuspauskite. Romo neišpilkite.
Šiuo įdaru įdarykite lietinius.
Tik pradėję sukti ritinėlius, jų galus užlenkite, kad kepanti įdaras
neišbyrėtų.
Įdarytus blynelius sudėkite į kokį nors indą, jį uždenkite
ir palikite iki vakaro šaldytuve.
Blynelius kepkite įpastai, kaip ir visus lietinius keptuvėje arba orkaitėje.
O kol blyneliai kepa nedideliame pieno kiekyje ištirpinkite šokoladą. Tai galite padaryti mikrobangų krosnelėje ar nedideliame puode ant silpnos ugnies vis maišant. Kai šokoladas ištirps
supilkite cukrų ir likusį nuo razinų romą. Gerai išmaišykite. ir sudėję
grietinę dar viską permaišykite iki vientisos masės. Padažas šiems
blyneliams turi būti šiltas.
Lietiniai su bananais ir šokoladu
Šį receptą jau esu labai senai aprašiusi. Tad, jį rasite čia.
Sudėtingumas: vidutinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą