2013 m. rugsėjo 24 d., antradienis

"Minestrone"

 
 
   Klasikinė itališka tiršta daržovių sriuba, kaip tik tinkanti ankstyvam rudeniui praskaidrinti. Sriuba, kurios, kaip aš juokauju, mažai neišsivirsi. Dedi to, ano, ir žiūrėk puodas pilnas :-).
Jums reikės

2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
3- 5 rūkytos šoninės juostelių,
1 morkos,
1 bulvės,
truputį cukinijos,
200 gr. indelio konservuotų pomidorų arba 2 didelių šviežių  be odelės pomidorų,
1 v.š. pomidorų tyrės (nebutinai),
1.5 l. vištienos ar jautienos sultinio,
200 gr. indelio konservuotų baltų arba raudonų pupelių (be skysčio),
125 gr. kopūstų,
2 saliero stiebų,
2 v.š. "Arborio" (rizoto) ryžių arba laužytų spageti makaronų,
parmezano  sūrio,
druskos, pipirų, raudonėlio ir baziliko.
   Ant alyvuogių aliejaus pakepkite smulkintą šoninę, svogūnus ir česnaką. Kai svogūnai suminkštės, bet neparuduos, sudėkite smulkintas kubeliais morkas, salierą, kopūstą ir bulves. Dar pakepkite kelias minutes ir supilkite sultinį. Virkite ant nedidelės kaitros. Kai daržovės suminkštės suberkite ryžius. Pavirkite dar 10 min. ir suberkite viską, kas dar liko nesuberta, palikite tik sūrį. Pomidorus ir cukiniją susmulkinkite taip pat. Virkite kol cukinija suminkštės.
  "Minestrone" sriubą pateikite su atskirai maltu parmezano sūriu, kad kiekvienas galėtų jo užsiberti tiek kiek nori. 
 
Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai:

  1. Šiandien buvau Kaune, apturėjau pietus Picolo Italia...maistas "š": sriuba, tipo Minestrone, toks jausmas, iš konservų dėžutės, midijas tik padažas gelbėjo ( pusė suskilusių), o ir tas toks iš skardinės. Koleda virtinius kažkokius valgė, sakė irgi be meilės...išvažiavome iš Kauno nuliūdę. O pažiūrėjus į Tavo, tai skanumėlis atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Odeta, gaila, kad nepasisekė skaniai pavalgyti. Kitą kartą užsuk į "Pompėją". Nors dabar kai jau šalta lauke nepasėdėsi, o viduje gal nebus labai uch... bet virtuvė nebloga. Bent pastaruosius kelis kartus buvo.

    AtsakytiPanaikinti