2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis

Starkio file su pankoliu pipirėlių padaže

 
   Labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, kuris tiktų ir gumaniškiausiam restoranui. Receptas ir tiems kas dar tik pradeda mokytis gaminti.

Jums reikės

1 pankolio šakniavaisio (jo neturint galima naudoti porą, bet bent kartą paruoškite šį patiekalą būtent su pankoliu, jo nuostabus kvapas suteikia išskirtinumą),
2 starkio file apie 800 gr. (galite naudoti ir kitą baltą žuvį),
1 a.š. citrinų sulčių,
2 a.š. sviesto,
1/2 stikl. balto vyno,
50 gr. riebios grietinės (naudojau "Dvaro" 40%),
2 a.š. garstyčių,
1 a.š. ružavųjų ir žaliųjų pipirėlių mišinio,
1/2 dėžutės pipirnių (kai jų neturiu naudoju petražoles),
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
druskos. 

   Pankolis nuvalomas, nuplaunamas ir supjaustomas labai plonomis "plunksnelėmis".  Į įkaitintą aliejų dedamas pankolis ir ant vidutinės kaitros uždengus troškinamas (tol kol ruošiama žuvis). Nuplautą ir nusausintą žuvies file supjaustome porcijomis ir apšlakstome citrinos sultimis. Dedame sviestą ir žuvį į keptuvę pastumdami pankolį į kraštus (jei netelpa uždedame ant žuvies). Apkepame žuvį apie 2- 3 min. Supilame vyną, užberiame truputį druskos ir uždengę dangčiu troškiname apie 5 min. Nedideliame indelyje sumaišome grietinę su garstyčiomis. Supilame ant žuvies gražiai paskirstydami, pabarstome pipiriukais ir dar keletą minučių patroškiname ant nedidelės kaitros. Prieš pateikdami užberiame pipirne ar paprasčiausiai smulkintomis petražolėmis.
   Kad būtų sočiau galite pateikti virtų ryžių. Tik juos pradėkite virti dar prieš pradedant ruošti žuvies patiekalą.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas iš knygos: "Valgiai visai Šeimai"

3 komentarai:

  1. Keista, kad gavosi sriuba. Aš naudoju visada šviežią lašišą, lašišinį upėtakį arba sterką. Niekada sriuba dar nesigavo. Galbūt garstyčių įdėjote daugiau, tuomet turėtų būti kartoka. Gaila, kad nesigavo...

    AtsakytiPanaikinti